Opening groenblauw schoolplein bij Openbaar Kindcentrum het Maasveld

Foto: © Schoolplein Maasveld - Gemeente Venlo.

Vrijdag 19 april werd het GroenBlauw schoolplein van Openbaar Kindcentrum het Maasveld in Tegelen geopend. In totaal zijn er 8.884 tegels vervangen door groen. Kinderen kunnen spelen op een plein waar ze kunnen ontdekken, waar het koel is in de zomer en waar regenwater goed in de grond kan zakken.

De meeste schoolpleinen zijn betegeld, maar het klimaat verandert en extreme hitte, heftige regenbuien en langdurige droogte komen steeds vaker voor. Dit heeft invloed op de leefbaarheid en gezondheid van inwoners. Met name ouderen en kinderen zijn kwetsbaar. Vanuit het project ‘Revolutie GroenBlauwe Schoolpleinen’ verandert gemeente Venlo schoolpleinen van een warme verharde speelplek naar een koele aangename omgeving waarin natuur en water de hoofdrol spelen.

Het belang van een GroenBlauw schoolplein
Wethouder Marij Pollux benadrukt het belang van GroenBlauwe schoolpleinen: “Verharding zoals tegels zorgt ervoor dat schoolpleinen op warme dagen sneller opwarmen, terwijl groen juist zorgt voor verkoeling. Daarnaast biedt een groen schoolplein een leercomponent. Kinderen komen op jonge leeftijd in aanraking met groen, natuur en een avontuurlijke speelomgeving. Hiermee ontstaat al vroeg bewustwording voor het belang van groen bij de nieuwe generatie.”

Aanmelden GroenBlauw schoolplein
Wilt uw school ook een GroenBlauw schoolplein? Een GroenBlauwe Coach helpt uw school op weg. Ook is er financiële ondersteuning mogelijk. Lees hier meer over op de website van GroenBlauwe revolutie schoolpleinen.

Basisschool Ulingshof heeft al een GroenBlauw schoolplein gerealiseerd. De basisscholen Groeneveld, Sint Jozef, de Toermalijn, de Venlose Montessorisschool en Mikado zijn bezig met het realiseren van een GroenBlauw Schoolplein.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over GroenBlauwe schoolpleinen naar: GroenBlauwe Schoolpleinen. 

© Bron en foto: Gemeente Venlo. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen