Voorzieningenwijzer biedt advies en hulp bij geldzorgen

Foto: © Gemeente Venlo.

Vrijdag 12 april gaf wethouder Erwin Boom het officiële startsein voor de VoorzieningenWijzer in Venlo. Dit is een tool die in Venlo gebruikt gaat worden bij advies en ondersteuning bij geldzorgen.

Met deze tool krijgen inwoners informatie over de verschillende regelingen die in regio Venlo beschikbaar zijn en die hen helpen bij het aanpakken van geldzorgen.

Preventie en maatwerk
De VoorzieningenWijzer wordt in Venlo gebruikt tijdens een adviesgesprek, waarin er aandacht is voor ondersteuning en regelingen. Er wordt ook stilgestaan bij de zorgverzekering en energieleveranciers. Wethouder Boom: “De VoorzieningenWijzer is een hele mooie stap in het nog beter ondersteunen van onze inwoners met geldzorgen. Door de inzichten die mensen krijgen, kan in een vroeg stadium iemand echt verder geholpen en ‘ontzorgd’ worden.” De VoorzieningenWijzer is één van de acties die voortkomt uit het nieuwe vastgestelde beleid Geldzorgen. Hierin staan preventie en maatwerk centraal.

Binnen gemeente Venlo hebben verschillende vrijwilligers van Schuldhulpmaatje, Humanitas en Refugeeteam een training gehad. De reacties zijn lovend: ‘Het is echt geweldig dat we dit gaan gebruiken in Venlo. Ik vind dit het beste hulpmiddel dat we in de gemeente hebben om mensen financieel te ondersteunen.’

Na een adviesgesprek is ook ondersteuning mogelijk bij het aanvragen van de regelingen.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u een adviesgesprek? Meld u aan via de website van Dat geldt voor mij
Ook voor meer informatie kunt u terecht op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen