Regionale campagne Limburg Openhartig: Maak jij Limburg Openhartiger?

Foto:

Op woensdag 20 maart wordt de campagne ‘Limburg Openhartig’ op feestelijke wijze gelanceerd bij Grenswerk in Venlo. Deze campagne heeft als doel meer openheid over mentale gezondheid te creëren, om zo het taboe te verminderen en te werken aan een inclusief Limburg, waarin iedereen mag meedoen.

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid vinden het lastig om hun gedachten, gevoelens en emoties openlijk uit te spreken. Ze zijn bang dat ze niet (goed) begrepen of zelfs veroordeeld worden. Daar wil Limburg Openhartig iets aan veranderen!

Tijdens het kick-off evenement op woensdag 20 maart 2024 ervaar je op interactieve het belang van openheid over mentale gezondheid. Zowel inwoners als professionals van de regio Noord- en Midden-Limburg zijn van harte welkom. Het evenement vindt plaats in Grenswerk tussen 17:00 en 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Er wordt gezorgd voor een hapje en drankje.

Praktische handvatten voor openhartige gesprekken

In de komende periode zal er in de regio op verschillende manieren aandacht worden besteed aan het onderwerp ‘mentale gezondheid’. Op de website www.limburgopenhartig.nl lees je openhartige verhalen van Limburgers die vertellen over de negatieve impact van vooroordelen, maar ook over de positieve invloed die openheid kan hebben. Deze verhalen worden middels een regionale (social media)campagne verder verspreid.

Op de website vinden bezoekers daarnaast tips voor het voeren van openhartige gesprekken en feiten over mentale gezondheid. Ook kunnen ze online hun eigen ervaringen met anderen delen. Tot slot vinden er verspreid over de regio in de komende drie jaar verschillende kleinschalige activiteiten plaats waarbij het gedachtegoed van de campagne zal worden uitgedragen.

‘Limburg Openhartig’ is een initiatief van veertien samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen