[Morgen in Venlo] Ventileer je huis en bespaar kosten

Foto: © Pixabay.

Vaak denken mensen dat het sluiten van ramen en het uitzetten van mechanische ventilatie geld bespaart. De warmte blijft zo namelijk binnen. Toch is dat niet helemaal waar.

Je houdt zo namelijk ook vocht binnen. En vochtige lucht opwarmen kost meer energie dan droge lucht opwarmen. En het is ook nog eens gezonder. Ventileren dus!

Besparen op je energierekening
Vocht in huis ontstaat al snel tijdens het koken en douchen. En ook doordat we vochtige lucht uitademen. Door te ventileren wordt de lucht in huis droger. Omdat droge lucht veel sneller opwarmt dan vochtige lucht, werkt de verwarming beter. Daardoor bespaar je energie. En bespaar je dus ook op je energierekening.

Gezonder huis
Droge lucht is goed voor je energierekening. En ook voor je gezondheid. Vocht kan bijvoorbeeld schimmels veroorzaken in je huis. Schimmels komen veel minder snel in een droog huis. Nog een reden dus om vocht weg te werken en goed te ventileren.

5 slimme tips om te ventileren
Gelukkig is het ventileren van je huis niet moeilijk. We delen daarom graag enkele tips:

  • Zorg ervoor dat de ventilatieroosters in je ramen (als je die hebt) open blijven door ze geregeld met een stofzuiger schoon te maken.
  • Droog je schone was zo veel mogelijk buiten het huis.
  • Laat de afzuigkap na het koken nog een kwartier langer aan staan.
  • Zet na het douchen je raam even open, dan weet je zeker dat al het extra vocht goed weg kan gaan.
  • Vergeet ook niet je huis goed te luchten nadat je veel bezoek hebt gehad.

© Dit nieuwsbericht was eerder geplaatst op Morgen in Venlo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen