Gratis besparingsadvies op klimaatmarkt op de Heide

Foto: © Klimaatmarkt.

TEGELEN – Een betaalbare energierekening realiseren en slim besparen op autokosten, kleding, apparatuur, gas, water en licht. In de zomer zijn we er minder mee bezig, maar komende winter is een hoge energierekening opnieuw het gesprek van de dag. De Werkgroep Klimaatakkoord op de Heide organiseert in samenwerking met Huis van de Wijk De Glazenap, PLUS Verbeeten, Antares en gemeente Venlo een klimaatmarkt op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16.00 uur op het Glazenapplein in Tegelen.

De lage energieprijzen van de afgelopen jaren komen niet meer terug, de kosten voor autobrandstoffen zullen naar verwachting verder stijgen en ook de zorgen over de prijzen van energie voor het verwarmen van de woning en het gebruik van elektrische apparaten nemen toe. Tijd om in actie te komen.

Tijdens de klimaatmarkt op de Heide staat ‘een groener huishouden én groenere wijk’ centraal. Ontvang informatie over een deelauto project dat zorgt voor beschikking over een elektrische auto zonder hoge kosten of over zonnepanelen op je dak zonder voorfinanciering en inkomenstoets maar mét opbrengstgarantie. Er zijn 16 kramen waar je als (wijk)bewoner informatie krijgt over allerlei vormen van verduurzaming. Maak kennis met verschillende warmteoplossingen, mogelijkheden voor het vergroenen van de tuin, gezonde en betaalbare voedingsmiddelen en tweedehands artikelen uit de kringloop. Sempre avanti is aanwezig met gratis viooltjes en vertelt meer over het belang van afvalscheiding.

En speciaal voor de kinderen is er een springkussen, stormbaan, energietuin en zijn er leuke spellen.

Wethouder Marij Pollux opent de markt om 11.00 uur. Luister, kijk en proef aan het Klimaat van Morgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen