Opening nieuwe RNI loket op de Columbusweg Venlo

Foto: © RNI Loket - Gemeente Venlo.

Op donderdag 13 juli is het nieuwe RNI-loket van de gemeente Venlo geopend aan de Columbusweg 33 in Venlo. In het nieuwe kantoor zijn meer balies, waardoor meer klanten geholpen kunnen worden. Ook is er meer parkeergelegenheid. Tot vorige week donderdag was het RNI-loket Venlo gevestigd in het stadskantoor.

In de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) staan gegevens van Nederlanders die naar het buitenland zijn vertrokken, grensarbeiders of internationale werknemers en studenten die voor een korte periode in Nederland blijven. Bij het RNI-loket kunnen zij terecht voor een Burgerservicenummer, dat bijvoorbeeld noodzakelijk is om in Nederland te mogen werken.

Een kantoor met meer ruimte
In het nieuwe kantoor zijn twaalf balies. Dit waren er voorheen in het Venlose stadskantoor zes. Ook is de nieuwe locatie beter bereikbaar voor klanten en zijn er meer dan voldoende parkeerplaatsen. Door de verhuizing van het RNI-loket komt er ook meer parkeerruimte vrij rondom het stadskantoor.

Negentien RNI-loketten in Nederland
In Nederland hebben negentien gemeenten een Registratie Niet-ingezetenen loket. Hiervan is gemeente Venlo er een. In 2022 heeft het RNI-loket Venlo ruim 32.500 inschrijvingen verricht. De internationale werknemer kiest zelf welk RNI-loket in Nederland hij of zij bezoekt. In de afgelopen jaren is Venlo uitgegroeid tot een van de grootste en meest ervaren RNI-loketten in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen