Venlo blijft afval gescheiden inzamelen met behulp van nascheiden

Foto: © Gemeente Venlo.

Door technische problemen bij Renewi vallen er op dit moment duobak-inzamelwagens uit. Daardoor kan het gebeuren dat uw gescheiden afval in de grijze container niet gescheiden de wagen in gaat.

De gemeente Venlo vindt het een prioriteit dat we het afval blijven scheiden en verwerken. Daarom is er een oplossing gevonden voor dit probleem.

Wat verandert er voor u? Voorlopig helemaal niets!
U blijft gescheiden inzamelen en biedt het afval aan zoals u gewend bent te doen met de grijze container. Daar waar het Renewi niet lukt om met een duobak-inzamelwagen het afval op te halen, gaan we nascheiden. Dat betekent dat PMD afval (plastic, metaal en drankkartons) na de inzameling door de verwerker achteraf zoveel mogelijk wordt gescheiden van het overige afval. Dit spaart grondstoffen en kosten. Deze methode wordt al in meerdere gemeenten in Nederland gebruikt.

Toekomst
Naast het inzetten van het tijdelijk nascheiden, onderzoeken we ook de mogelijkheden om tot een andere inzamelsystematiek te komen. We streven ernaar dit nieuwe systeem zo spoedig mogelijk in te laten gaan waarbij de verwachting is dat het systeem op zijn vroegst op 1 januari 2024 kan starten. Tot dat moment is nascheiden door de afvalverwerker dus mogelijk.

Problemen Renewi
Onlangs hebben we u al laten weten dat er personele problemen zijn bij het bedrijf Renewi. Daardoor kan het bedrijf niet garanderen dat de wekelijkse GFT-inzameling in de maanden juni, juli en augustus wordt uitgevoerd. Nu moeten wij u dus helaas ook melden dat Renewi kampt met technische problemen met als gevolg het uitvallen van duobak-inzamelwagens bij het ophalen van de grijze containers. De gemeente blijft met Renewi in gesprek om er voor te zorgen dat het inzamelen van het afval op een correcte wijze wordt uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen