Weir Venloop weer van start

Foto: © Venloop.

Vanaf woensdag 22 maart tot en met zondag 26 maart 2023 vindt de zestiende editie van de Weir Venloop plaats. Dit grote evenement voert de wandelaars en hardlopers op zaterdag en zondag dwars door Venlo. Ondanks dat de organisatie zich maximaal inspant om de overlast voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden, is enige hinder niet te voorkomen.

Wandeltochten
Op zaterdag nemen de wandelaars als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer. Hiervoor worden beperkt straten afgezet. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 en 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Hardloopwedstrijden
Op zondag zijn de hardloopwedstrijden. De openbare weg is op diverse plaatsen afgesloten tussen 09.00 en 17.30 uur. Zodra alle lopers gepasseerd zijn, wordt de doorgang zo snel mogelijk vrijgegeven. Er zijn geen omleidingsroutes.

Het is belangrijk dat er tijdens de wedstrijden op zondag zo weinig mogelijk auto’s langs het parcours geparkeerd staan. Dit voor een soepel wedstrijdverloop en de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Wij vragen u daarom om op zondag 26 maart tussen 06.00 en 17.30 uur niet langs het parcours te parkeren.

Informatie over de Weir Venloop verkeers- en parcours-gerelateerde zaken kunt u vinden op www.venloop.nl/verkeer

Parkeerverboden
Om een veilig parcours te kunnen garanderen, worden er op bepaalde stukken op het parcours parkeerverboden ingesteld. Het gaat onder andere om de volgende stukken:

  • Deken van Oppensingel;
  • Hertog Reinoudsingel van Krefeldseweg tot en met rotonde Familiekerk – beide kanten helemaal (+ middenberm);
  • Hertog Reinoudsingel vanaf rotonde Familiekerk tot aan Groenveldsingel (alleen de looprichting – aan de andere kant kan men parkeren);
  • Stalbergweg vanaf rotonde Laaghuissingel tot aan Van Millenstraat
  • Van Millenstraat helemaal;
  • Burgemeester Houbenstraat vanaf Van Millenstraat tot aan Laaghuissingel;
  • Gasthuiskampstraat vanaf Krefeldseweg tot aan kruising met Straelseweg.

De parkeerverboden zullen na het passeren van de laatste lopers zo spoedig mogelijk weer verwijderd worden.

Openbaar vervoer
Het start-finishgebied voor zowel de zaterdag (wandelen) als de zondag (hardlopen) ligt op een steenworp afstand van het centraal station alsook het busstation. We raden alle deelnemers en het publiek aan om via het openbaar vervoer naar Venlo te komen. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.venloop.nl/openbaar-vervoer

Bereikbaarheid parkeergarages binnenstad
Indien u met de auto naar het centrum van Venlo komt, dan kunt u op zondag 26 maart beperkt gebruikmaken van de parkeergarages Q-park Centrum Maasboulevard, Maaswaard (Q-park) en Roermondsepoort (Q-park). Alle drie de parkeergarages zijn op de zondag van de Weir Venloop niet bereikbaar tussen 13.00 en 14.45 uur. Uitrijden kan wel tot 13.45 uur. Parkeergarage Arsenaal is de hele dag niet bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen