Limburgse trouwceremonie tot 35,7% duurder dan vorig jaar

Foto: © Pixabay.

Trouwen in een Limburgs gemeentehuis is dit jaar opnieuw duurder geworden. Koppels betalen 2,4% meer dan in 2021 om op vrijdag het jawoord te geven, de populairste trouwdag van de week. Op gemeenteniveau loopt deze toename zelfs op tot 35,7%. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar de gemeentelijke trouwkosten in 2022.

Ten opzichte van vorig jaar is het trouwtarief voor een bruiloft op vrijdag het sterkst toegenomen in Roermond (+35,7%). Ook in Venray (+6,8%) en Venlo (+5,6%) stegen de kosten voor een huwelijkssluiting sterker dan elders in de provincie. Negen Limburgse gemeenten kozen ervoor het tarief niet te verhogen, waaronder Vaals, Valkenburg aan de Geul en Bergen.

Maastricht rekent hoogste kosten jawoord op vrijdag
Met een gemiddelde van € 333,98 betalen Limburgse bruidsparen van alle Nederlanders het minst voor hun trouwceremonie. Maar gemeenten hanteren een grote variatie aan tarieven.

Inwoners van Beek betalen € 167,30 om op vrijdag in het huwelijksbootje te stappen, terwijl Maastrichtenaren ruim vier keer zoveel kwijt zijn met € 743. De allerduurste ceremonie van de provincie Limburg is echter op zondag in Venlo: voor een huwelijkssluiting op die dag betaalt een Venloos bruidspaar maar liefst € 1.110.

Ondanks Kamervragen geen verandering in beleid
Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl vindt de verschillen opvallend: “Dat de ceremonietarieven zo van elkaar verschillen is eigenlijk best gek, want we hebben bij iedere gemeente alleen gekeken naar dezelfde ceremonie, met een uitgebreide toespraak van een trouwambtenaar. Een paar jaar geleden hebben we hier ook al onderzoek naar gedaan en zijn er zelfs Kamervragen over gesteld. Het verbaast mij dat hier nog steeds niets mee gedaan is.”

Top 3 Limburgse gemeenten met goedkoopste ceremonies, doordeweeks:

  1. Beek: € 167,30
  2. Brunssum (maandag t/m donderdag): € 179,35
  3. Peel en Maas: € 195,00

Top 3 Limburgse gemeenten met duurste ceremonies, op zondag:

  1. Venlo: € 1.110,00
  2. Maastricht: € 914,00
  3. Roermond: € 905,00

Vergelijk hier de kosten voor trouwen in jouw gemeente met andere omliggende gemeenten: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie

Reacties

Cookieinstellingen