Excursie Stichting het Limburgs Landschap: Bomen en struiken

Foto: Eik op de Groote Heide - Henk Heijligers.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 8 september weer een excursie plaats met speciale aandacht voor bomen en struiken.

De excursie start om 13.30 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS te Venlo. Er wordt een wandeling van 2 uur
gelopen. Denk aan stevig schoeisel. In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender .

De Groote Heide in Venlo herbergt veel verschillende bomen, struiken en grassoorten: minstens tweemaal zo veel als in vergelijkbare natuurgebieden. Bij het aanleggen van het militaire vliegveld zijn vele soorten bomen en struiken aangeplant als camouflage. Er komen boomsoorten voor die geschikt zijn voor de bosbouw zoals de Douglas-spar en zwarte den. Tijdens deze excursie kunnen wandelaars diverse onverwachte bomen en struiken zien.
Voor de verspreiding van zaden, die gezorgd hebben voor deze rijke variatie, zijn ook vogels uit de stad verantwoordelijk. Vele zaden hebben dan ook een luchtreis gemaakt. De gids geeft uitleg over de vele soorten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen