Duurzaam modeatelier; Maak de wereld een beetje mooier

Foto: ©Nicky Caspers.

Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema anno 2020. In dat licht is Kunstencentrum Venlo dit seizoen gestart met het Duurzaam modeatelier. En wegens grote animo start het Kunstencentrum een tweede groep op. Op dinsdagavond 3 november begint een nieuwe cursus van 12 lessen bij het Kunstencentrum op de Goltziusstraat 21 in Venlo.

Duurzaamheid
Duurzaamheid doet er tegenwoordig toe. Dus waarom niet toepassen in het creëren van een eigen look en zo persoonlijke duurzame mode ontwerpen. In de nieuwe cursus Duurzaam modeatelier kunnen cursisten met hun eigen smaak en stijl de wereld een beetje mooier maken. En dit in combinatie met het uitbreiden van naaivaardigheden en kennismaken met nieuwe technieken, maakt dit een modecursus die past bij de tijd waarin aandacht voor natuur en milieu belangrijk blijkt. De cursus vindt vanaf dinsdagavond 3 november 12 weken lang van 19.00 tot 20.45 uur plaats in het Goltzius in Venlo.

Mariëlle van der Schrier
Docente van het Duurzaam modeatelier is ontwerpster Mariëlle van der Schrier. Zij boogt op jarenlange ervaring bij verschillende modebedrijven. Inmiddels heeft zij ook een eigen hoedenlabel. Haar hoeden worden getoond tijdens shows en in musea en verkocht in galeries en hoedenspeciaalzaken in binnen en buitenland. Ook zijn haar hoeden diverse malen genomineerd voor de jaarlijkse PrinsjesHatwalk in september. Haar interesse om op een bewuste manier en met natuurlijke materialen kleding te ontwikkelen, is ontstaan tijdens de organisatie van de Fair Fashion manifestatie in 2016. Dit deed zij in samenwerking met Fair-Venlo en College Den Hulster.

Ga voor meer informatie en/of aanmelden naar www.kunstencentrumvenlo.nl

Reacties