De Nach van ’t Limburgse Leed “De Nach.. wach”

Foto: http://www.limburgsleed.nl/

De 21e editie van de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 19 september, gaat niet door. Na lang overleg en onderzoek naar alternatieve oplossingen is in overleg met de Gemeente Venlo besloten dat het evenement dit jaar geen doorgang kan vinden in de binnenstad.

Het besluit is geen verrassing voor de meesten, veel evenementen gingen de Nach al voor en werden geannuleerd vanwege Covid-19. Toch blijft het ontzettend jammer als de keuze gemaakt moet worden om een evenement te annuleren. Aangezien het evenement altijd op de derde zaterdag van september plaatsvindt, was er iets meer speelruimte aan het begin van het jaar en nog een sprankje hoop dat er tegen die tijd weer mogelijkheden waren om een aangepast evenement neer te zetten.

Alternatieve Nach
Achter de schermen zijn we dan ook gaan brainstormen om creatief om te gaan met de omstandigheden en mogelijkheden te creëren, volledig ingericht volgens de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit resulteerde in een alternatief plan voor de Nach. In overleg met de Gemeente Venlo is echter besloten om dit niet door te zetten en het evenement te annuleren. De Nach van ’t Limburgse Leed is er om mensen te laten genieten van dialect muziek door ze een goed en gevarieerd programma te bieden en
zo de bezoekers een mooie avond te bezorgen. Als we dit niet kunnen garanderen, gaan we voorbij aan de essentie van de Nach en dat risico willen we natuurlijk niet lopen. Het welzijn van onze bezoekers en iedereen die meewerkt, zoals vrijwilligers en het personeel in de kroegen, gaat voor alles. We kijken hoopvol uit naar de volgende editie op 18 september 2021!

Veldeke Oeuvre-Priés
De Veldeke Oeuvre-Priés wordt dit jaar wel uitgereikt. De winnaar wordt in september bekend gemaakt in het radioprogramma Plat-eweg van L1 radio en de prijs zal tijdens de uitzending worden overhandigd.

 

Reacties