Nieuw theaterprogramma De Maaspoort bekend

Foto: © De Maaspoort.

Vrijdag 21 augustus, Venlo – De Maaspoort heeft zojuist het nieuwe theaterprogramma voor de eerste helft van seizoen 2020 | 2021 bekendgemaakt. Namen zoals Pieter Derks, Brigitte Heitzer & René van Kooten, Johan Derksen, Jokie & Jet, Kasper van der Laan, Scapino Ballet Rotterdam, Nasrdin Dchar en de musicalproductie Murder Ballad komen de komende maanden naar Venlo voor een corona-proof theatervoorstelling.


Programmeur Maarten van Erp: “Het waren hele bijzondere maanden. Het telkens opnieuw verplaatsen van voorstellingen, de onzekerheid wanneer we wél weer iets voor gasten konden organiseren. Gelukkig staan veel artiesten te trappelen om weer te gaan spelen en kunnen we voor dit najaar ruim 80 voorstellingen presenteren.”

De capaciteit in de zalen is verlaagd van 750 naar 185 in de Rabobank Venlo zaal en van 350 naar 100 in de Frans Boermans zaal. Daarom spelen veel artiesten twee keer op een avond. De voorstellingen zijn daarnaast vaak korter dan we normaal gesproken gewend zijn én de ticketprijs is daardoor lager. De garderobe blijft gesloten, net als de bars in de foyers. De restaurants en de hotelbar zijn wel geopend. De voorstellingen hebben geen pauze om verplaatsing van bezoekers zoveel mogelijk te beperken.

“Toch ben ik heel trots op het programma dat we voor onze gasten hebben kunnen samenstellen. Je merkt dat mensen er aan toe zijn om weer toffe avonden te beleven. Bij ons kan dat op een veilige manier. Want naast alle doorgevoerde maatregelen is ook de luchtbehandeling volledig in orde.” Aldus van Erp.

De Maaspoort hecht er veel waarde aan dat het theaterbezoek voor gasten, artiesten en medewerkers veilig verloopt. De Maaspoort volgt uiteraard alle richtlijnen van het RIVM. Tijdens de eerste voorstellingen en rondleidingen hebben gasten laten weten wat zij vonden van de maatregelen. De reacties zijn positief; 91% van de bezoekers is tevreden over de getroffen maatregelen en voelt zich (zeer) veilig in De Maaspoort.

De voorverkoop voor Vrienden van De Maaspoort start dinsdag 25 augustus. Iedereen kan Vriend worden en met voorrang bestellen via www.maaspoort.nl. Abonnementhouders bestellen vanaf vrijdag 28 augustus. Gasten zijn automatisch abonnementhouder wanneer ze 2 of meer voorstellingen reserveren in de voorverkoop. De vrije verkoop start dinsdag 1 september. Het programma voor januari t/m juni wordt later dit najaar bekend gemaakt.

Reacties