11-jarig jubileum Joekskepèl Och Nae Toch!

Foto: © Karin de Jonge.

In 2020 bestaat “Joekskepèl Och Nae Toch!” uit Venlo 11 jaar. In Klup 77 wordt dit op 31 januari tijdens de jubelavond gevierd. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom en de entree is gratis.

11 Jaar geleden startte een jeugdige vriendengroep uit Venlo kloekkapel Altiéd Lazarus. De kloekkapel werd opgericht door een aantal jonge leden van harmonie St Caecilia uit Blerick, aangevuld met een aantal vrienden van de Waterscouting Venlo: Belletable – Stella Maris. De leden van de waterscouting zorgden vooral voor de joeks terwijl de muzikaliteit werd ingevuld door de leden afkomstig van de harmonie. Vrij snel na de oprichting werd de naam gewijzigd in Joekskepèl Och Nae Toch!.

Ondanks de leeftijd van de Joekskepèl, zijn de leden zelf tussen de 25 en 32 jaar jong. In het 11-jarig bestaan zijn er veel hoogtepunten om op terug te kijken. Zo heeft de Joekskepèl al vier keer meegedaan met het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), hebben zij drie keer Sinterklaas geholpen bij zijn aankomst in Venlo, Blerick en Uerdingen. Uiteraard lopen zij dit jaar voor de elfde keer mee tijdens de optochten van Jocus en de Wortelepin. Sinds enkele jaren lopen zij met
twee opeenvolgende startnummers de optocht, waarin zo’n 40 vrienden voor de wagen met de Joekskepèl uit lopen. Daarnaast hebben zij afgelopen jaren veel boerebroelofsgezelschappen ondersteund, zijn er nog de vriendenweekenden, de eigen nummers “Polsbendjes” en “De bonne zien te deur” en het openen van de Boétegewoeëne Boétezitting waar met veel plezier op wordt teruggekeken.

Het 11-jarig jubileum wordt gevierd op 31 januari tijdens de jubelavond in Klup77 te Venlo. Deze avond, die om 20.00 uur van start gaat, wordt muzikaal ondersteund door verschillende Joekskepèllen en artiesten. Er is een mogelijkheid om de leden met het jubileum te feliciteren en uiteraard zullen zij zelf ook een muzikale bijdrage leveren.

Reacties