Play-In voor koperblazers: “Go Nuts With Brass!”

Foto: © Tim van Dijk.

Muziekvereniging Valuas organiseert op zaterdag 29 juni in Ut Tref in Venlo-Zuid (Hendrikxstraat 17) een Play-In voor koperblazers, met koperworkshop, repetities en een afsluitend concert. Voor iedereen die houdt van de sound van koperblazers!

Speel(de) je een blaasinstrument met ventielen of schuif en heb je minimaal niveau A? Wil je meer uit je instrument halen, een dag met koperblazers doorbrengen of de unieke brassbandsound ervaren? Vind je het gewoon leuk om (weer) een keer mee te spelen?

Tijdens de Play-In wordt een workshop verzorgd door trompettist Theo Wolters. In de middag worden enkele stukken (lichte/populaire muziek) gerepeteerd o.l.v. dirigenten Henk Mertens en Theo Wolters. Afsluiting vindt plaats met een presentatieconcert van alle deelnemers samen met de brassband van MV Valuas. Als ultieme toevoeging aan deze dag vol met aandacht voor koperblazers, zal ook Brassband Merum een concert geven. Deze brassband uit Roermond kent vele hoogtepunten waaronder landskampioenschappen en een 2e plaats op het WMC te Kerkrade. Het unieke van een brassband is dat het bestaat uit louter koperblazers en slagwerkers: cornet, althoorn, bugel, bas, euphonium, bariton, trombone en een grote variatie aan slagwerkinstrumenten (o.a. pauken, drumstel en melodisch slagwerk).

Er wordt een bijdrage gevraagd van €15,- per persoon voor de hele Play-In dag (incl. workshop, lunch en repetities), het concert en een eventueel leeninstrument.

Interesse? Inschrijven kan tot en met 8 juni. Het inschrijfformulier is te vinden via www.mvvaluas.nl.

Dagindeling
Play-In 10:00 Ontvangst met koffie/thee
10:15 Introductie Go Nuts With Brass
10:30 Warming up en workshop door trompettist Theo Wolters
12:00 Lunch (wordt verzorgd) 1
2:45 Repetities o.l.v. Henk Mertens en Theo Wolters
15:00 Afronding

Aansluitend: 15:30-17:00 Concert Go Nuts With Brass
17:00-17:30 Borrel

De dirigenten
Theo Wolters (1955). Theo, dirigent bij o.a. Brassband Merum, studeerde in 1979 cum laude af aan het conservatorium van Maastricht. Al tijdens zijn studie was hij van 1975 tot 1979 als 1e trompettist werkzaam bij het Overijssels Pilharmonisch Orkest en de Essener Philharmoniker (Duitsland). Daarna was hij tot 2008 werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Naast zijn orkestcarrière nam hij directielessen bij Piet Stalmeier en Roberto Benzi. Sinds 1998 werkt hij als gastdirigent regelmatig samen met onder andere de Staatsphilharmonie Kosice (Slowakije), Neue Philharmonie Westfalen, het Limburgs Symfonie Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2010 is Theo Wolters chef-dirigent van het Staats Philharmonisch Orkest Sibiu, Roemenië.

Henk Mertens (1981) studeerde directie bij Alex Schillings, klarinet bij Leo van Tol en Leon Bosch en compositie bij John Slangen aan de conservatoria van Zwolle en Maastricht. Als dirigent volgde hij masterclasses bij onder meer Jan Cober, Jan Stulen, Tijmen Botma en Andras Deak en deed mee aan diverse dirigentenwedstrijden waaronder het Festival de Musique Francaise te Parijs en de internationale dirigentenwedstijd te Boedapest. Hij dirigeerde diverse orkesten waaronder het Landgraafs Symfonieorkest, Harmonie UNA Valkenswaard en Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen Welten. Met laatst genoemde werd hij tijdens het Wereld Muziek Concours 2009 te Kerkrade Limburgs kampioen. Op dit moment is hij naast MV Valuas als dirigent verbonden aan het harmonieorkest van het Koninklijk Geldrops Muziekcorps, Muziekvereniging Concordia Berkel-Enschot, Harmonie Sint-Michaël Sint-Michielsgestel en Fanfare St. Willibrordus Lierop. Naast het musiceren maakt hij deel uit van de KNMO-commissie ‘lichte muziek’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen