Wereldpaviljoen Steyl realiseert een Ghana Experience

Foto: © https://www.lagotronicsprojects.com

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een cultureel en educatief experience center voor scholen, gezinnen en organisaties waar men kennis maakt met andere culturen via games, rollenspellen en workshops. Een bijzondere en leerzame beleving! Het Wereldpaviljoen vroeg Lagotronics Projects om een nieuwe, eigentijdse experience mee te realiseren over Ghana.

Het hoofdthema is “Kijken met andere ogen” en is voornamelijk bedoeld voor basisscholen, maar uiteraard ook open voor andere bezoekers. Men maakt kennis met het dagelijkse leven in Ghana, de cultuur, religie en vluchtelingen, door het beleven van drie (levensechte!) ervaringen. Met behulp van virtual reality ervaren bezoekers een busrit door Ghana, een bezoek aan een dorp en de reis van een bootvluchteling. Bij de busrit stapt men in een bus waarvan de ramen vervangen zijn door monitoren met daarop realistische bewegende beelden van een echte reis door Ghana.

De derde beleving is een aangrijpende: de gevaarlijke reis van een bootvluchteling. Het Wereldpaviljoen besloot om dit gevoelige onderdeel toe te voegen aan het programma, om bezoekers op deze manier bewust te maken van de achtergronden van vluchtelingen; wat bewoog hen om deze zeer riskante reis aan te gaan?

René Poels, voorzitter en initiatiefnemer van het Wereldpaviljoen, geeft aan zeer tevreden te zijn met de invulling van het nieuwe thema. “Ons idee is op een professionele manier omgezet in een VR-experience.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen