33ste ZOKS Festival in het teken van vernieuwing!

Foto: Zoks 2019.

De afgelopen jaren kenmerkte het ZOKS Festival zich in haar eenvoud; een gezellige sfeer, een verrassende programmering en een goede pot bier. Toch wordt dit klassieke festivalconcept drastisch vernieuwd. Voor de editie van 2019 heeft het Blerickse muziekevenement een aantal veranderingen doorgevoerd die het festival klaar moeten maken voor de kómende 33 jaar…

Misschien wel de meest in het oog springende verandering vindt plaats op het gebied van de programmering. Voor de komende jaren richt het festival zich minder op grote trekkers en veel meer op de kwaliteit van een brede programmering, waarbij er ruimte komt voor meer verrassende buitenlandse bands. Uiteraard blijft het evenement ook een podium voor lokaal talent!

Wat ook verandert zijn de festivaldagen. Het festival laat de vrijdagavond vallen en verhuist naar de zaterdag en zondag. De zaterdag krijgt een gitaargeoriënteerd programma, terwijl de zondag een meer brede programmering krijgt. Het tweede podium keert terug en de Stille Disco wordt uitgebreid. Ook wordt de zondag gestart met een side event. Hierover, als ook over de programmering, wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Tot slot wordt ook het festivalterrein aan een facelift onderworpen. De barren worden verplaatst naar het middenterrein, waardoor de karakteristieke bomen rondom het Lambertusplein een prominentere rol krijgen in de aankleding van het festival. Ook de eettenten worden centraler op het plein gesitueerd. Hierdoor ontstaat een knusser en nóg gezelliger plein.

Hou de website en/of facebook van ZOKS in de gaten voor het programma.

De 33ste editie van het ZOKS Festival wordt traditiegetrouw gehouden in het laatste weekend van juni, te weten zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019. Plaats van handeling wederom het Blerickse Lambertusplein. Toegang is sinds de eerste editie nog altijd gratis!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen