Zevende editie st-ART festival boordevol premières

Foto: ©Totaal Theater.

De meest vreemde en kleurrijke figuren strijken zondag 10 maart neer in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Aanleiding is de zevende editie van st-ART, het grootste straattheaterfestival van Nederland, België en Duitsland. Met meer dan 40 straattheateracts uit binnen- en buitenland. De toegang is gratis.

Het publiek van het st-ART festival kan rekenen op veel premières. Zo toont Circus Theater Vladimir voor het eerst de enorme ‘Vis’ die, begeleid door Neptunes, boven de hoofden van het publiek zwemt. Of wat te denken van ‘Burek’, een nieuwe act van Lukasz Puczko Marionettes (Polen). Deze dynamische marionet hond lijkt zó erg op een echte viervoeter, dat je snel vergeet dat het om een pop gaat. De hysterische walk act ‘Napoleon en Joséphine’ van Borgman & van der Have biedt een humoristische kijk in de historie. En Doublee laat tijdens deze editie van het st-ART festival voor het eerst de XXL slimme hond WiFi zien.

Totaal Theater
Het zijn slechts een paar voorbeelden uit het veelzijdige programma waarin organisator Totaal Theater zijn meest bijzondere en exclusieve acts toont.

Totaal Theater is een bureau, gespecialiseerd in straattheateracts en -voorstellingen. “Dan moet je niet denken aan een doorsnee ballonnenclown met een rode neus. We leggen de lat hoog, gaan voor hoogwaardige en artistieke acts. Om deze te vinden, reizen we de hele wereld over”, vertelt eigenaar Marc Romers.

In 2013 presenteerde hij de eerste editie van het st-ART festival en het was, met zo’n 2.500 bezoekers, meteen een succes. Dat aantal groeide snel door tot 4.500 bezoekers per keer. Hiermee is het evenement, elke tweede zondag van maart, een vaste waarde op de agenda geworden.

Programma
Tijdens de komende editie op zondag 10 maart kunnen bezoekers genieten van een doorlopend programma vol spraakmakende circusacts, straatvoorstellingen en walk acts. “Daarbij houden we rekening met alle leeftijden. Het programma gaat non-stop door met op meerdere plekken tegelijkertijd optredens. We benutten elke vierkante meter van het park bij De Doolhof.”

Met het st-ART festival promoot Totaal Theater zich tevens bij festivalorganisatoren. “Maar het is vooral een evenement voor ‘gewone’ bezoekers, want wees eerlijk: theater leeft pas echt als er publiek is.”

Meer informatie
Het st-ART festival duurt zondag 10 maart van 12.00 tot 17.00 uur bij Openluchttheater De Doolhof aan De Drink in Tegelen (Venlo). Toegang is gratis. Kijk voor het volledige programma op: www.startfestival.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen