Kurtis Blow in Poppodium Grenswerk

Foto: Ontvangen via Poppodium Grenswerk.

Op woensdag 15 mei komt de legendarische rapper Kurtis Blow naar Grenswerk met zijn Hiphop’s 45th Anniversary tour. Blow wordt wereldwijd gezien als een van de grondleggers van de hiphop. Tickets zijn meteen verkrijgbaar via www.grenswerk.nl en bij de voorverkooppunten Sounds en Grenswerk Café.  

Kurtis Blow maakte faam door als eerste rapper in 1979 bij een grote platenmaatschappij te tekenen. Hij scoorde met het nummer The Breaks in 1980 een wereldwijde hit, dat verscheen op zijn debuutalbum Kurtis Blow. Verder scoorde de rapper hits met tracks als Basketball en Hard Times. Kurtis Blow is een onvervalste oldschool rapper met een compleet eigen stijl. DJ, producer, B-boy en oprichter van de Hiphop Kerk in Harlem; Kurtis Blow is van alle markten thuis.

In 1959 werd de hiphopper geboren als Kurtis Walker. Hij veranderde zijn naam in Kurtis Blow op suggestie van zijn manager Russell Simmons, die later Def Jam Records zou oprichten. Blow trad op met legendarische DJs als Grandmaster Flash en acts als Run-D.M.C. In 1978 waren de shows van Blow in Harlem en de Bronx dé underground sensatie. Vandaag de dag speelt hij over de hele wereld, voor hiphop liefhebbers uit alle windstreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen