Concert ‘Oorlogswinter’ in Domani

Foto: Oorlogswinter.

Het is alweer bijna 75 jaar geleden dat Venlo bevrijd werd. Reden voor Muziekvereniging Valuas er in haar traditionele winterconcert (dit keer samen met de Gemengde Zangvereniging uit Arcen) volop aandacht aan te besteden. ‘Oorlogswinter’, een pakkende mix van woord, beeld en geluid, 16 december a.s. in Domani.

Venlo had de pech dat het na de geallieerde invasie in Normandië van strategisch belang geacht werd. Dertien bombardementen tussen 13 oktober en 5 november 1944 hadden een vernietigende uitwerking. De trieste balans: 285 doden, 136 zwaargewonden en de verwoesting van een groot deel van de historische binnenstad. Venlo hoort daarmee samen met Rotterdam, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch tot de zwaarst getroffen steden van het land.

MV Valuas (brassband en percussiongroep) besteedt in haar traditionele winterconcert samen met de Gemengde Zangvereniging Arcen, 16 december a.s. in Domani, ruimschoots aandacht aan de oorlog in Venlo (en omstreken). Op het programma staan onder meer werken van John Williams (Schindler’s List), Michael Kamen (Band of Brothers), Rogier van Otterloo (Soldaat van Oranje) en Karl Jenkins (The Armed Man). De jonge, talentvolle Venlose zangeres Jaydie Rutten zingt De Speeltuin, het lied over kindsoldaten dat Marco Borsato voor de stichting War Child maakte. De Venlose publicist/historicus Paul Seelen vertelt tussen de muziek door aan Venlo gerelateerde, bijzondere en vaak emotionele oorlogsverhalen, die worden geïllustreerd met origineel foto- en filmmateriaal. ‘Oorlogswinter’, een aanrader voor iedereen die van goede muziek houdt en in de geschiedenis van Venlo geïnteresseerd is.

Kaarten voor ‘Oorlogswinter’ (16 december, 15.00 uur in Domani) zijn te koop via de website van MV Valuas: https://mvvaluas.nl/kaartenDeze kosten €15,- (dagkassa €17,50), kinderen t/m 16 jaar betalen €5,-.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen