Selectie van provinciale popwedstrijd Nu of Nooit 2018 bekend!

Foto: New Bliss - Jordy Caris Fotografie

Vanaf vrijdag 5 oktober a.s. vinden de voorrondes van dé provinciale popwedstrijd Nu of Nooit plaats. Vanaf die avond strijden vijfentwintig popacts verspreid over vijf voorrondes in de gemeentes Weert, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht om een plek in de Nu of Nooit finale! Ook krijgen alle acts zowel muzikale als zakelijk coaching door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie. De finale wordt gestreden in ECI Cultuurfabriek te Roermond op zaterdag 8 december 2018. De winnaar van Nu of Nooit krijgt intensieve persoonlijke coaching, studiotijd en diverse optredens door de hele provincie en speelt als openingsact op het oudste popfestival van Nederland, dat aankomend jaar ook nog eens zijn 50e jubileum viert: Pinkpop 2019! Jan Smeets heeft afgelopen week persoonlijk de vijfentwintig acts bekendgemaakt die mogen deelnemen aan Nu of Nooit 2018.

New Bliss en Heavenly Heroes zijn twee van de bands in de Venlose voorronde van popwedstrijd Nu of Nooit. De acts uit Tegelen en Venlo staan op vrijdag 12 oktober in Grenswerk. Ze strijden dan met Huub Holtman (Grubbenvorst), Vendetta Drive (Horst) en The Dice (Grubbenvorst) om een plek in de finale.

Afgelopen week heeft het demopanel, bestaande uit, Aïcha Cherif (Aïcha Cherif, FireNGold Publishing), Bart Slangen (Agents After All), Dookie (Dookie Doet, Het VerZet), Frank Benneker (VIA Limburg, De Limburger), Harald Bruijstens (Bahama Kitchen Music), Iris Goessens (Vocal Center Maastricht, Spoil Engine), Loek Hendrikx (TivoliVredenburg, Misty Fields, Zomerparkfeest, Tamarin Desert) en Sander Hoeben (Muziekcentrum De Bosuil, Popcoördinator Weert) alle demo’s beluisterd en vijfentwintig acts geselecteerd die zichzelf mogen presenteren in de voorrondes van Nu of Nooit 2018. Afgelopen dinsdag werd de spanning doorbroken en werd de selectie door Jan Smeets en Pop In Limburg bekend gemaakt. Alle deelnemers starten in september direct met twee intensieve coaching dagen die plaatsvinden in Conservatorium Maastricht en Poppodium Grenswerk, Venlo. De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de voorrondes:

Voorronde 1 | Vrijdag 5 oktober 2018  | De Bosuil, Weert

Cymbaline  Psychedelic Rock ’n Roll (Maastricht)
Floortje Hover  Singer-songwriter, kleinkunst (Maastricht)
Buzzard’s Brew  Funk (Maastricht)
Nighthawker  Rock (Maastricht)
Point Break  Alternatieve Rock Funk Rap (Heerlen)


Voorronde 2 | Vrijdag 12 oktober 2018 | Grenswerk, Venlo

New Bliss  Alternatieve Pop/Rock (Tegelen)
Huub Holtman  Alternatieve Rock (Grubbenvorst)
Heavenly Heroes  Alternatief (Venlo)
Vendetta Drive  Hard / Southern Rock, Blues (Horst)
The Dice  Southern Rock (Grubbenvorst)

Voorronde 3 | Zaterdag 13 oktober 2018  | Volt, Sittard

Secluded  Hiphop (Stein)
Endeavour  Metalcore (Berg aan de Maas)
Mt. Atlas  Stoner/Grunge (Heerlen)
Josh Island  Singer-songwriter (Maastricht)
OOST.  Alternatieve Indie Rock (Maastricht)

Voorronde 4 | Vrijdag 19 oktober 2018 | Nieuwe Nor, Heerlen

Cimmerian  Progressieve Metalcore/Djent (Heerlen)
Austin Leaves  Pop-Country (Bemelen)
CelineShanice  Singer-songwriter/Pop (Heerlen)
Dom Free  Hiphop (Kerkrade)
Geoff Wyld  Psychedelisch, Indie, Rock (Vaals)

Voorronde 5 | Vrijdag 26 oktober 2018 | Muziekgieterij, Maastricht

WHYBE  Singer-songwriter/Pop (Maastricht)
Oakland  Funky Pop (Maastricht)
OLIVER  Alternatieve Pop/Rock (Ransdaal)
The Ride  Rock (Maastricht)
Yila  Hiphop (Maastricht)

Deze vijfentwintig acts zullen strijden in de voorrondes om een plek in de finale van Nu of Nooit 2018. De finale vindt plaats op zaterdag 8 december 2018 in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De winnaar van Nu of Nooit staat traditiegetrouw op Pinkpop 2019, dit jaar extra bijzonder vanwege de 50e editie van Pinkpop. Nu of Nooit 2018 zal weer een interessante editie worden met variërende muziekstijlen, voor de deelnemers maar ook zeker voor het publiek!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen