Nieuwe Beschermheer bij Vastelaovesgezelsjap  D’n Oeles

Foto: Stockfoto-carnaval.

Vastelaovesgezelsjap  D’n Oeles ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan met de benoeming van de heer Jo van der Velden als Beschermheer van de vereniging.

De vereniging groeit en bloeit en daar past een neutrale en onbevooroordeelde persoon bij, die met zijn kennis en ervaring de belangen mee behartigt en waar nodig advies kan geven. Jo is geen onbekende binnen de Vastelaovend en binnen de vereniging, want in 1983 regeerde hij als gewaardeerd Oeles-prins over het Oelesrijk. Sinds die tijd is hij nauw betrokken bij de Vastelaovend in het algemeen en onder andere binnen de Sociëteit Oeles Prinse in het bijzonder.

De oud-wethouder van Tegelen en Venlo waardeert deze rol zeer bijzonder en heeft er veel zin in. Dat blijkt wel uit de vele vragen en ideeën die in de recente gesprekken naar voren kwamen. Jo staat midden in de samenleving en het leven en dat past zeker bij het Oelesgezelschap.

De vereniging is heel vereerd met zijn toezegging en wenst hem daarbij veel wijsheid en plezier … Umdet Tegele eur leef is.

Jo van der Velden wordt tijdens de interne opening op 17 november 2018 in het Limburgs Schutterijmuseum in Steyl als dusdanig geïnstalleerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen