Een festival voor de echte bourgondiërs: Dörpsgeneete

Foto:

‘Wie tof zoei ut zien um ein bourgondisch evenement te organiseren met geliëkgestumden oet de regio?’ Wat begon als een spontaan ‘gek’ idee tijdens een gezellige avond in de kroeg, groeide uit naar een groots plan dat misschien tóch niet zo gek bleek. Negen lokale keukens uit de regio Venlo slaan de handen ineen, en organiseren een festival voor de echte bourgondiërs: Dörpsgeneete.

Dit tweedaags festival gaat in het teken staan van bourgondisch genieten met live entertainment, drinken en eten geserveerd door negen keukens uit de omgeving. Uit de vertrouwde en bekende keukens van Centraal, Eetcafé de Elze, Sur Meuse, Ut Hert, Chef, Maashof, ‘t Raodhoes, de Tramhalte en Kaneman zullen verrassende gerechten van eigen stijl worden geserveerd.

‘Wat Dörpsgeneete uniek maakt is de samenwerking tussen de diverse keukens uit de dorpen’ zegt Sjors Huys (Eetcafé de Elze), ‘vaak blijven mensen uit de regio in hun eigen dorp hangen, wij herenigen de dorpen uit de regio door middel van dit lokale evenement. Ook richten wij onze pijlen op het verbinden van de  bourgondische genieters uit de regio, we zijn niet op zoek naar een groot ‘stads’ festival. We gaan écht samenwerken, we maken same een menu en voelen ons verbonden door onze gezamenlijke passie voor eten, drinken en belangstelling voor de regio.

Zo kan je op vrijdag genieten van een 7 gangen walking dinner verzorgd door onze 9 deelnemers en op zaterdag mag iedere deelnemer zijn eigen keuken
laten zien en proeven!’ Oftewel: Dörpsgeneete wordt een spetterend festival met als hoofdthema lekker eten en drinken, gericht op de inwoners van onze gezellige regio. Het festival wordt bovendien omlijst door live entertainment. Dörpsgeneete nodigt iedereen uit om samen gezellig te komen genieten van al het lekkers dat onze lokale keukens te bieden hebben en de verbondenheid tussen de dorpen uit onze regio!

Datum
Vrijdag 24 mei 2024 (Vriendenavond met toegangskaart)
Zaterdag 25 mei 2024 (Vrije inloop en verkoop)

Deelnemers

  • Centraal Baarlo
  • Maashof
  • Eetcafé de Elze
  • ‘t Raodhoes
  • Sur Meuse
  • De Tramhalte
  • Ut Hert
  • Kaneman
  • Chef

Locatie
Parkeerplaats Eetcafé de Elze
Website: www.dorpsgeneete.nl
Socials: @dorpsgeneete

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen