Mogelijke arbeidsuitbuiting pand in Tegelen

Foto: © Gemeente Venlo.

Gemeenten hebben een belangrijke rol in de bewustwording en het melden van signalen die op mensenhandel duiden, in de opvang en hulpverlening aan slachtoffers van mensenhandel en in regie op de gezamenlijke aanpak. De gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben de handen ineen geslagen bij de aanpak van mensenhandel.

Recent hebben alle 15 gemeenten ingestemd met de aanpak ‘Naar een regio zonder uitbuiting’, waarin de integrale aanpak en samenwerking binnen dit thema geïntensiveerd is.

Afgelopen maand – 28 april – , heeft er, naar aanleiding van een signaal, een controle plaatsgevonden in een pand in Tegelen. De controle werd uitgevoerd door het Act!, gemeente Venlo, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de zorgcoördinator mensenhandel. Bij de controle is gebleken dat vier personen die in het pand verbleven mogelijk werden uitgebuit. Deze personen zijn inmiddels ergens anders ondergebracht en krijgen nazorg. Het signaal van mogelijke arbeidsuitbuiting kwam binnen bij de aandachtsfunctionaris mensenhandel bij de gemeente Venlo. De melding is vervolgens verder uitgezet waarna de controle heeft plaatsgevonden. De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft de zaak nog in behandeling.

© Gemeente Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen