Basisschool De Meule officieel Gezonde School met thema ‘Bewegen en sport’

Foto: Bassischool de Meule.

Basisschool De Meule in Venlo mag zich drie jaar lang een Gezonde School noemen. Vorige week is het themacertificaat “bewegen en sport’ officieel toegekend. Reden te meer om ook de komende jaren op sportief vlak actief bezig te zijn!

Wat maakt basisschool De Meule tot een gezonde school?
Goed onderwijs met extra aandacht voor sport en gezondheid Op De Meule zijn ze ervan overtuigd dat je door een gezonde leefstijl beter kunt leren en
presteren. Daarom besteden ze in hun lessen extra aandacht aan sport en gezondheid. Bewegen in de klas en The Daily Mile zorgen voor extra beweegmomenten tijdens de lesdag. The Daily Mile houdt in dat de kinderen (op de dagen dat ze geen gymnastiek of zwemmen hebben) een mijl gaan lopen of rennen. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, het zorgt ook voor een betere focus op de leertaken.

Ontdek je sport
Tijdens het schooljaar maken de leerlingen kennis met diverse sporten georganiseerd in samenwerking met lokale sportverenigingen. Kinderen kunnen hierdoor ‘proeven’ aan verschillende sporten en ontdekken welke sport het beste bij hen past. De ontwikkelingen op het gebied van gymnastiek van de leerlingen wordt nauwkeurig bijgehouden middels een leerlingvolgsysteem. Daardoor kunnen de (sport)lessen afgestemd worden op de behoeften van de leerlingen. Motorische remedial teaching lessen zijn er voor kinderen die extra zorg hebben. De kinderen die dat nodig hebben, worden doorverwezen naar de fysiotherapeut of ergotherapeut.

Sportactiviteiten
Alle opgedane kennis en sportervaringen worden in de praktijk gebracht tijdens diverse sportactiviteiten, waaronder de jaarlijkse sportdag aan het begin van het schooljaar, Koningsspelen, de Venloop, VenloStormt en de Wandel-4-daagse. Zo deden bij de afgelopen editie van de Venloop maar liefst 107 lopers en 6 wandelaars van basisschool De Meule mee. De aanmeldingen voor deze evenementen lopen ook via de school. In groep 4 krijgen alle leerlingen zwemles. Het doel is een zwemdiploma voor elk kind aan het einde van groep 4.

Gezondheid
In samenwerking met Kokkerelli zijn er projecten die bijdragen aan bewustwording en goede kennis van voeding en gezondheid op jonge leeftijd. Er is niet alleen aandacht voor gezonde voeding en gezond bewegen, maar ook voor gezonde omgangsvormen. Daarvoor gebruiken zij het programma van de Vreedzame School. Het veilige en sociale klimaat binnen school is daarmee op orde. Vanwege het continurooster (dagelijks van 8.30 tot 14.00 uur) lunchen leerlingen en leerkrachten gezamenlijk. Ouders, leerkrachten en kinderen zorgen dan voor een gezond lunchpakket. Een groente- of fruithapje tijdens de ochtendpauze is vanzelfsprekend.

Goed en gedegen onderwijs
Naast de extra aandacht aan sport wordt bij De Meule al jaren goed, eigentijds en gedegen onderwijs aan ruim 200 leerlingen gegeven. Op een planmatige manier komen zij tegemoet aan de onderwijsbehoeften van elk kind. In een veilige, gezonde en vertrouwde omgeving werken ouders, leerlingen en leerkrachten nauw met elkaar samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen