Niet cremeren, niet begraven, maar resomeren

Foto: Begraafplaats - Pixabay.

Niet cremeren, niet begraven, maar resomeren. Resomeren is een alternatief voor begraven en cremeren, waarbij een lichaam wordt opgelost in water met loogzout. Na dit proces blijft alleen wit poeder over.

Er ligt een plan om dit alternatief mogelijk te maken in Venlo zo meldt De Limburger.

De van Lieshout afkomstige Paul van Os wil in Venlo het eerste resomeercentrum van Nederland realiseren. Hij wil dit graag realiseren op het terrein rond klooster Albertushof in Venlo

Resomeren is momenteel nog verboden in Nederland, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken doet wel onderzoek naar de mogelijke invoering daarvan.
In een aantal staten van de Verenigde Staten en Canada is de techniek al toegestaan.

Duurzamer
“De milieu-impact van resomeren is een stuk lager”, zegt Van Os tegen De Limburger. Dit staat in een onderzoek van het TNO. Die organisatie stelde dat resomeren duurzamer is dan begraven of cremeren omdat een kist voor het proces vijftig keer kan worden gebruikt, het lichaam minder gekleed is en de CO2-uitstoot in verhouding tot cremeren lager is. Het water dat na het proces overblijft, kan afgevoerd worden via het riool.

Plannen besproken
De initiatiefnemer heeft zijn plannen naar eigen zeggen al besproken met de gemeente Venlo en wacht af of die daaraan mee wil werken. Het is nog niet bepaald welke grotere uitvaartorganisaties in Nederland het geplande resomeercentrum in Venlo zal gaan exploiteren.

Lees het volledige artikel bij de bron; De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen