Vijf Venlose acts aangemeld voor Popronde

Foto: Popronde Venlo.

Popronde op vrijdag 19 oktober 2018 in Venlo.
Het grootste gratis rondreizende festival trapt dit jaar af op 13 september, en doet op vrijdag 19 oktober Venlo aan. Traditiegetrouw eindigt het festival in Amsterdam op 24 november in de Melkweg. Inschrijvingen sluiten vandaag. 

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2018 bekend. Van 14 september tot en met 24 november tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. Op vrijdag 19 oktober 2018 zal het festival de cafés, podia, galleries en kerken in Venlo weer overnemen, en omtoveren tot festivalterrein.

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad!

Sinds 2011 hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om de Popronde ook in Venlo te laten neerstrijken. In de afgelopen jaren is het festival gestaag uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio. Elke derde vrijdag van oktober nemen ongeveer 15 locaties deel aan de Popronde en spelen er rond de 25 acts.

Naast de samenwerking met Poppodium Grenswerk, zijn ook Bibliotheek Venlo, Café-Restaurant Central, Café In Den Dorstige Haen, Café De Blauw Trap, Motown Music Café, Café De Locomotief, Domani, Café De Klep, Kafee De Splinter,  Take Five, Shannons Irish Pub, Vader Klaassens, Brouwersplaats en Café Hatseflats al jaren van vaste waarde. Er wordt elk jaar gekeken naar mogelijke nieuwe samenwerkingen.

De Popronde strijkt in 2018 neer in de volgende steden:

  • 13/09        Nijmegen
  • 14/09        Apeldoorn
  • 15/09        Gouda
  • 16/09        Roermond
  • 18/10        Assen
  • 19/10       Venlo
  • 20/10        Amersfoort
  • 21/10        Zutphen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen