PSV – VVV-VENLO 4-1

VVV is er niet in geslaagd voor een bekerstunt te zorgen op bezoek bij PSV. De Venlonaren kwamen nog wel op voorsprong maar verloren uiteindelijk met 4-1.

In de eerste helft had PSV wel een overwicht, maar kwam het niet tot veel grote kansen. Vijf minuten voor rust maakte Moreno Rutten uit een van de spaarzame VVV-counters de 0-1. Toch kwam PSV op voorsprong. Bij een gemakkelijk gegeven vrije schop werd Marco van Ginkel over het hoofd gezien. De Eindhovense captain volleerde fraai raak: 2-1. Na de treffer was PSV heer en meester. VVV probeerde het wel, maar was vaak net te slordig of te gehaast in de passing. Toch kreeg Tissoudali een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij zocht en vond de kaats met Opoku, maar zijn schot ging voorlangs. Enkele minuten later lag de 3-1 in het netje. Lozano sneed naar binnen en schoot de bal hard in de korte hoek. Daarmee was de wedstrijd beslist.
In de slotfase voorkwam Delano van Crooij enkele keren dat de score hoger opliep. In blessuretijd werd het alsnog 4-1 door Isimat-Mirin.

PSV – VVV-Venlo 4-1
Doelpunten: 42. Rutten 0-1, 45+2. De Jong 1-1, 66. Van Ginkel 2-1, 80. Lozano 3-1, 90. 4-1 Isimat-Mirin.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Janssen, Rutten, Vito van Crooij (VVV-Venlo).
Toeschouwers:
Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Rutten, Röseler, Promes en Janssen; Seuntjens, Van Bruggen en Leemans; Vito van Crooij (83. Nwakali), Thy (29. Tissoudali) en Opoku (80. Amenyido).