112

Mannen die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Blerick blijven in hechtenis

Foto: © Venlo Nieuws.

Vandaag zijn de twee jongemannen, die afgelopen maandag, in de auto zaten en een scooter van achter aanreden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De mannen, beide ook woonachtig in de gemeente Venlo, blijven voorlopig vastzitten.  De mannen worden verdacht van moord en poging tot moord. 

Zo meldt 1Limburg op haar site. Hun voorarrest is met twee weken verlengd.

Bij de aanrijding kwam de 26-jarige Bartek om het leven. De andere persoon die op de scooter zat, betreft een 20-jarige man uit Venlo. Hij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand is opgenomen. Een passante raakte bij het ongeval eveneens gewond en is eveneens voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Vrijdagmiddag worden de mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris daar zullen ze te horen krijgen of ze nog langer in hechtenis moeten blijven. De twee mannen worden verdacht van moord en poging tot moord.  Na de aanrijden verlieten de mannen hun voertuig, dinsdagmiddag heeft de politie de twee mannen aangehouden.  Op beelden gemaakt door een bewakingscamera op de Nieuwborgstraat is een deel van het ongeluk te zien. De scooter komt hard voorbij gereden achtervolgd door de auto. Vervolgens rijdt de auto de scooter van achteren aan. Daarna is te zien hoe één van de jongeren wegrent.

Niet verzekerd
Met een inzamelingsactie werd geprobeerd de familie financieel te helpen in deze moeilijke tijd.  De initiatiefnemers hoopten in totaal 10.000 euro op te halen. Dat doel werd woensdagmiddag al bereikt.

Lees ook: Bloemen op plek waar jongeman (26) overleed na ongeluk in Blerick. 

Reacties