112

Veertien jaar geëist tegen Patrick B. vanwege caravanmoord Meerlo

Foto: Facebook - 't Karrewiel.

Voor het doden van Ramon Linders (43) is een celstraf van veertien jaar geëist. Patrick de B. (39) geeft aan uit zelfverdediging te hebben gehandeld.

De 39-jarige verdachte uit Belfeld zou het slachtoffer in januari vorig jaar met een staaf hebben geslagen, de man hebben gewurgd en daarna zou hij de caravan waarin het slachtoffer woonde in brand hebben gestoken. Nadat de brandweer de brand op camping ’t Karrewiel in Meerlo had geblust, werd het lichaam van het 43-jarige slachtoffer gevonden. De politie ging al snel uit van een misdrijf en arresteerde na vier maanden onderzoek de verdachte.

Het motief van de moord ligt in de relationele sfeer de vrouw van het slachtoffer,tevens de moeder van zijn twee kinderen, zou de huidige partner van De B zijn. 

Uit de hand gelopen ruzie
“Hij stuurde geregeld dreigende appjes, foto’s dat hij zichzelf in zijn armen sneed”, vertelde Patrick donderdag tegen de rechter. Toen zijn vriendin weer in tranen naast hem op de bank zat, kwam hij naar eigen zeggen in actie. “Ik belde Ramon om te zeggen dat het moest stoppen, maar hij nam zijn telefoon niet op.”

Zelfmoord
Patrick stuurde, na de dood van Ramon met de telefoon van Ramon nog een afscheidsbericht naar zijn ex-partner. Waarom hij dat deed, zegt Patrick nu niet meer te weten. Eerder verklaarde hij dat hij dit deed zodat het hele voorval op zelfmoord zou lijken.

Naast moord is verdachte ook brandstichting en drugsbezit ten laste gelegd.

Bronnen OM en 1Limburg.

Reacties