112

Start nieuw seizoen Jeugdbrandweer Venlo

Foto: Jeugdbrandweer Venlo.

Op dinsdag 27 augustus start het nieuwe seizoen van Jeugdbrandweer Venlo vanaf 19.30uur. Nieuwe jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zijn van harte welkom om bij deze dynamische club lid te worden. Mocht je hierin interesse hebben, kom dan op dinsdagavond 27-08-2019 naar deze info avond vanaf 19.30uur op de brandweerkazerne post Venlo, Ariënsstraat 72.

Sinds de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Venlo op de Ariënsstraat 72 is daar ook de Jeugdbrandweer van Venlo gevestigd.

De jeugdbrandweer bestaat uit jongens/meisjes van de leeftijd 12 tot 18 jaar en zijn in 2 groepen verdeeld:
– de junioren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar
– de aspiranten in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

De oefeningen/instructies vinden plaats op de dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30uur. De junioren/aspiranten oefenen één keer in de twee weken. De ene week zijn dus de aspiranten en de andere week de junioren. Op dit moment komen de cursisten uit: Venlo, Belfeld, Reuver, Roermond en Baarlo. Zo is het gehele cluster Venlo vertegenwoordigd in de jeugdbrandweer.

De focus ligt binnen de jeugdbrandweer grotendeels op brandbestrijding en levensreddend handelen. Er worden oefeningen/lesavonden georganiseerd om de jeugd op deze gebieden op een speelse en leuke wijze kennis te laten maken met het brandweervak. Daarnaast doen zij al vaardigheden op die hen kan helpen bij de verdere doorstroming naar de ‘grote’ brandweer. Er wordt tevens steeds meer aandacht besteed aan de andere taken van de brandweer (technische hulpverlening, incidentbestrijding gevaarlijk stoffen en waterongevallen).

Naast deze instructies hebben we ook éénmaal per jaar een gezamenlijke activiteit/BBQ, oefening met de jeugdbrandweer uit Duitsland en de aspiranten nemen deel aan de jeugdbrandweerwedstrijden in Nederland. Ook wordt er een regionale eindoefening ter afsluiting van het seizoen georganiseerd met de andere jeugdkorpsen in Limburg-Noord (Horst/Sevenum én Nederweert).

Mocht je interesse hebben in de jeugdbrandweer, neem dan contact op met Roy van Veggel ([email protected]) om een afspraak te maken om een keer op de oefenavond te komen kijken

Reacties