112

Pand aan Leutherweg voor jaar gesloten

Foto: © Gemeente/Politie.

Burgemeester Antoin Scholten heeft een pand aan de Leutherweg gesloten voor één jaar gesloten.

Daarmee moet worden voorkomen dat er opnieuw drugsgerelateerde activiteiten plaatsvinden.

Afgelopen week maakte de gemeente bekend dat de burgemeester in het tweede kwartaal van 2019 vier panden sloot vanwege drugsvondsten. Daar komt nu de woning aan de Leutherweg bij. In het eerste kwartaal van 2019 sloot de burgemeester ook al drie panden.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. “De Raad van State heeft eind februari in een hoger beroep nog eens bevestigd dat dit soort panden op goede gronden worden gesloten,” vertelt de burgemeester. “Venlo heeft een bijzondere positie vanwege de grensligging waardoor we extra waakzaam moeten zijn.”

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

Reacties