112

Zes jaar cel geëist tegen bendelid Hassan T. vanwege gijzeling

Foto: Politie.nl

De 64-jarige Hassan T. moet zes jaar de cel in voor het gijzelen en bedreigen van de moeder van Frenky P.  in 2017. Zo heeft justitie woensdag geëist
Vervolgens is hij gearresteerd in de rechtbank. Hassan T. werd eerder net als Frenky P. veroordeeld als een van de leden van de Bende van Venlo.

De Bende van Venlo was in de jaren negentig berucht vanwege verschillende moorden en berovingen in de omgeving van Venlo. Frenkie P. werd in 1997 veroordeeld tot een levenslange celstraf, die hij uitzit in Roermond. Hasan T. kreeg destijds 12 jaar cel opgelegd. Een straf die hij nooit heeft kunnen verkroppen.

Tijdens de zitting van woensdag bleef Hassan ontkennen, aldus de 1Limburg. Echter werd zijn DNA wel op verschillende plekken in de woning aangetroffen.

Mocht Hassan veroordeeld worden voor de gijzeling van Ine, dan is dat niet voor het eerst. In 2005 werd hij al eens veroordeeld voor soortgelijk vergrijp. Toen hield hij haar onder schot, terwijl zij een verklaring moest schrijven die de onschuld van Hassan in de Bende van Venlo-zaak moest bewijzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen