112

Champignons uitgestrooid op hondenuitlaatveldjes in Gemeente Venlo

Foto: Dorp Hout Blerick.

Ben alert wanneer je, jouw hond uitlaat. Op de hondenspeelveldje/uitlaatplaats aan de Helmusweg in Hout-Blerick, in de Vossener en eveneens op de Zwanenstraat in Venlo-Zuid heeft iemand champignons gestrooid.

Het is nog onduidelijk of er op meerdere plaatsen champignons zijn uitgestrooid.

Mensen die de uitlaatplek in Hout-Blerick bezochten, hebben al verschillende champignons opgeruimd. Ook op de uitlaatplaats in de Vossener zijn al champignons opgeruimd.Maar ben alert. De champignons zijn zeer giftig. Vooral kleine honden zoals teckels en chihuahua’s zijn extra gevoelig voor vergiftiging.

Gevaarlijk voor een hond?
Champignons en andere paddenstoelen kunnen heel gevaarlijk zijn voor je hond. Champignons en paddenstoelen veroorzaken buikkrampen en stuiptrekkingen bij je hond. Soms kan een hond hier zelfs aan dood gaan. Vooral kleine honden zoals teckels en chihuahua’s zijn extra gevoelig voor vergiftiging.

Moet ik naar een dierenarts?
Wanneer je hond champignons of andere paddenstoelen gegeten heeft is het zeker verstandig om een dierenarts te raadplegen. Wacht daar overigens niet te lang mee. Het eten van champignons of andere paddenstoelen kan zelfs dodelijk zijn voor je hond.

Of de champignons opzettelijk zijn gestrooid om honden ziek te maken is onduidelijk. Echter is er een sterk vermoeden van wel. Mocht men verdachte situaties zien, geef dit dan door aan de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen