112

Brand onder controle en oranje gebied verkleint

Foto: Veiligheidsregio.

Bij een chemiebedrijf aan de Groot-Bollerweg in Blerick woedt maandag- op dinsdagnacht een grote uitslaande brand. Daarbij zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De Veiligheidsregio heeft  aangegeven dat mensen binnen het oranje gebied binnen dienen te blijven. Woon je buiten het oranje gebied dan mogen de ramen en deuren weer open, De Veiligheidsregio heeft het oranje gebied verkleint.

Woon je buiten het oranje gebied dan mogen de ramen en deuren weer open. Je kunt dan wel last hebben van geuroverlast meldt De Veiligheidsregio.
“Woon je buiten het oranje gebied, zet dan de ramen en deuren open zodat je je huis kunt ventileren. Dit geldt alleen als je buiten het oranje gebied woont. ”

Brand onder controle 
Er woeden nog enkele kleine brandhaarden, maar de brandweer is er in geslaagd om het vuur onder controle te krijgen. Een gedeelte van het bedrijfspand is ingestort.

Gevaarlijke stoffen
Bij de brand zijn de stoffen zwavelzuur en mierenzuur vrijgekomen. Bewoners in de omgeving van de brand, die nog niet onder controle is, moeten ramen en deuren sluiten en binnen blijven. Mensen die de rook inademen, kunnen last krijgen van prikkelingen aan de slijmvliezen. Dat betekent dat er ademhalingsproblemen, slikproblemen en tranende ogen kunnen optreden.

Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur. De brandweer sloeg direct groot alarm omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen. Korpsen uit de hele omgeving zijn uitgerukt ook korpsen uit Brabant schieten te hulp. Het vuur woedt in zuurbaden van een metaalafwerkingsbedrijf.

Luchtlarm
In Venlo ging rond 3.40 uur het luchtalarm voor de eerste keer af en werd er niet veel later een NL-Alert verstuurd met de oproep om ramen en deuren te sluiten. Inwoners in de omgeving wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.
Rond 05:15 uur werd opnieuw een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. Rond 06.20 uur is wederom een NL-Alert verstuurd.

De Veilgheidsregio geeft updates via een speciale website.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en houden iedereen op een aanzienlijke afstand van de brand. De rook trekt met name richting Blerick, maar ook vanuit de rest van de omgeving zijn de rookwolken te zien.

Lees ook: Luchtalarm afgegaan vanwege grote brand bij chemisch bedrijf


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen