112

[ Opsporing verzocht – Camerabeelden ] Verzender van levensgevaarlijk vuurwerk gezocht

Foto: © Opsporing verzocht - stilbeeld.

De politie is op zoek naar een man die pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. “Als het in je hand afgaat, ben je hem kwijt.”

Dat laat de politie weten in het programma Opsporing Verzocht. Daar werd een man getoond die in Belfeld bij een supermarkt een pakket heeft afgegeven waarin vermoedelijk het zware vuurwerk zit. De man is daarna vertrokken in een zilvergrijze stationwagen. De man heeft een zeer herkenbare muts op en een vlek of een pukkel op zijn wang. (zie foto!) op de camerabeelden is dit niet heel duidelijk te zien.

Toen een van die vuurwerkpakketten als onbestelbaar retour kwam, is deze opengemaakt en is de politie een onderzoek gestart. Er zijn tot nu toe meer dan 60 pakketten op diverse plaatsen in Nederland in beslag genomen, nog voor ze afgeleverd konden worden. Maar er zijn er veel meer verstuurd. De pakketten zijn niet alleen voor degene die het afsteekt gevaarlijk, maar ook voor de bezorgers die hier zonder dat ze het weten mee rondlopen.

Beelden van de man, welke op 11 december, 13 pakketten heeft afgegeven in Belfeld.

11 december
Er zijn op 11 december 13 pakketten afgegeven voor verzending bij een inleverpunt in Belfeld, aan het Muldersplein. Er moet i.v.m. de hoeveelheid pakketten vermoedelijk in een grijze stationwagen.

Heeft u zo’n illegaal vuurwerkpakket?
De politie wil zoveel mogelijk van die vuurwerkpakketten traceren. Ze hebben allemaal een soortgelijke cijfer combinatie op de doos en het etiket. Mochten mensen weten waar die pakketten zijn of misschien er zelf een hebben, meldt dat dan ook. Dan komt de politie het pakket ophalen en maakt het op een veilige manier onschadelijk. Ook melden dat u mogelijk weet waar zo’n pakket is kan bij de tiplijn. Daarnaast wil de politie graag tips over deze man. Die mag u ook anoniem doorgeven via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen