260 Fiatjes 500 op bezoek bij de kasteeltuinen in Arcen

Foto: CC0 public Domain

Arcen – 26-08-2015 – Zaterdag 29 augustus doen twee bijzondere tochten Kasteeltuinen Arcen aan. De Nederlandse Fiat 500 club stopt tijdens hun jaarlijkse rally in Kasteeltuinen Arcen. Ook Theater in het Groen doet het park aan voor een van de voorstellingen.

Meer dan 250 klassieke Fiat 500’s

De Nederlandse Fiat 500 club bestaat 35 jaar en dat viert men met de Giro Limburgia, een treffen van 4 dagen waarbij meer dan 650 liefhebbers met hun auto bij elkaar komen. Op zaterdag 29 augustus staat een toerrally door Noord-Limburg op het programma. Tijdens deze rally stopt het gezelschap ook in Kasteeltuinen Arcen voor een pauze. Meer dan 250 klassieke Fiat 500’tjes zullen op de parkeerplaats van Kasteeltuinen Arcen bij elkaar staan, een lust voor het oog. Enkele zeer bijzondere modellen komen op het Toernooiveld te staan waar de bezoekers van het park ze kunnen bewonderen. Bij vertrek zullen de auto’s in colonne over de Eikenlaan van het park rijden en zo een groot deel van het park doorkruisen. Saillant detail is dat dezelfde club in de beginjaren van haar bestaan ook Kasteeltuinen Arcen aandeed tijdens een rally.

Theater in het Groen

Op zaterdag 29 augustus zal ook de theaterfietsroute Theater in het Groen Kasteeltuinen Arcen aandoen. In ons Amfitheater worden de deelnemers van Theater in het Groen getrakteerd op een voorstelling van Minusmal met zijn act Simply Clara; een poëtische voorstelling met prachtig marionettenspel. Theater in het Groen bestaat uit een grensoverschrijdende fietsroute waarbij de deelnemers op een 6-tal bijzondere locaties een straattheatervoorstelling bijwonen. Bezoekers van Kasteeltuinen Arcen zijn ook welkom om de voorstelling in het Amfitheater te bekijken. De voorstelling wordt 6 keer gespeeld; om 11:30, 12:45, 14:00, 15:15, 16:15 en om 17:00 uur. Wilt u genieten van de hele fietstocht? Meldt u dan tussen 9.30 en 11.00 uur op het Raadhuisplein in Arcen of in Velden op Sportcomplex de Visgraaf.

Overige activiteiten dit weekend

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er dit weekend roofvogeldemonstraties, optredens van muziekgezelschappen en een kunstexpositie in het Kasteel. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan de (gratis) rondleidingen door het park of te midgetgolfen op de 21-holes midgetgolfbaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen