Jubileumconcert 25 jaar jaar Vocaal Ensemble Quint

Foto: © Quint.

Vocaal Ensemble Quint, een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een frisse uitstraling en een groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer.

Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste vrouwen tussen 30 en 50 jaar afkomstig uit de wijde omstrekennvan Venlo en staat sinds 2010 onder de professionele leiding van Esther Zaad. In november 2022 behaalde Quint een eerste prijs met onderscheiding in afdeling A op het VNK-L Klankkleur festival en werd daarmee één van de zes Inspiratiekoren van VNK-L!

Quint is trots op het 25-jarig bestaan. En wat is een betere manier om deze mijlpaal te vieren door te doen waar wij zoveel plezier aan beleven: zingen in een mooie concertruimte. Op zaterdag 1 juni viert Quint deze mijlpaal met een concert in Domani, Dominicanenplein 15 Venlo. Het concert start om 20 .00 uur.
De entree bedraagt € 17,50 (incl. 1 consumptie).

Tijdens dit speciale jubileumconcert wordt er samengewerkt met The Old Bones trombone Quartet. Het kwartet is ontstaan 2016/2017 door 4 trombonisten met een enorme passie voor de trombone in al zijn facetten. Het kwartet speelt een repertoire vanaf het ontstaan van de trombone rond de renaissance periode
tot en met hedendaagse trombone literatuur van klassiek tot en met jazz. Daarnaast zal stadsgids Albert Lamberts de avond mee omlijsten, schrijver van ruim twintig boeken over (aspecten van) de geschiedenis van Venlo en daarnaast nog enkele biografieën over bekende Venlonaren, waaronder musicus Glenn Corneille en pater Frans Schlooz. Momenteel schrijft hij nog artikelen over de lokale geschiedenis in Weekkrant Via Venlo. Sinds zijn pensionering is hij bevlogen stadsgids in Venlo.

De pianobegeleiding wordt verzorgd door Arno Kerkhof. Hij is een veelgevraagd begeleider bij koren en solisten op piano, orgel en harmonium. Daarnaast is hij dirigentorganist in Sittard en Valkenburg, dirigent van kamerkoor Quartna uit Maastricht, Vocaal Ensemble Arabesque te Geleen en docent aan muziekschool
Schunck in Heerlen. Deze avond wil Quint de warmte en verbondenheid die muziek kan brengen met jullie delen. Verwacht een avond vol prachtige melodieën, van klassiek tot modern.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn nu beschikbaar door een mail te sturen naar: [email protected] Quint kijkt ernaar uit om jullie te verwelkomen bij dit jubileumconcert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen