Venlo zwemt tegen kanker: Eerste editie van ‘Swim to Fight Cancer’ in de Venlose stadshaven

Foto: © Swim to fight cancer.

Op 24 augustus zal de eerste editie van Swim to Fight Cancer Venlo plaatsvinden in de stadshaven te Venlo. Swim to Fight Cancer is een openwater zwemevenement waar jaarlijks duizenden deelnemers, jong en oud, door heel het land aan deelnemen om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Dit jaar zal er voor het eerst ook in de Venlose Maas worden gezwommen.

Swim to Fight Cancer is een uniek zwemevenement dat tot stand is gekomen om bewustzijn te creëren over de impact van kanker en fondsen te werven voor onderzoek en ondersteuning van patiënten. Het brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen in het water, met als doel een krachtige boodschap van hoop en veerkracht uit te dragen.

Deelnemers laten zich motiveren door persoonlijke verhalen, zwemmend voor bijvoorbeeld een met kanker getroffen familielid of ter nagedachtenis aan een vriend of familielid. Ze halen donaties op voor ‘Fight Cancer’, een landelijke stichting die baanbrekend onderzoek naar kanker financiert, zoals onderzoek naar innovatieve vormen van immunotherapie, verbeterde fertiliteitszorg bij vrouwen met kanker en behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen met kanker.

Oncoloog Philo Wener van het Vicurie over het initiatief: ‘Swim to Fight Cancer is natuurlijk een sportieve uitdaging, maar het gaat ook over het samen sterk staan tegenover kanker. Ik ben internist-oncoloog bij ziekenhuis VieCuri en zie veel patiënten met kanker. Dit evenement kan een steuntje in de rug zijn voor patiënten en hun naasten. Het laat zien dat de gemeenschap samen een vuist maakt door geld op te halen voor kankeronderzoek. Samen kunnen we het verschil maken!’

Dit jaar lanceren we met trots de eerste editie van Swim to Fight Cancer in Venlo. Het evenement biedt drie afstanden aan: de VenloFit Kids Swim, speciaal voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar oud, waarbij ze een afstand van 500 meter zullen zwemmen en voor volwassenen vanaf 16 jaar zijn er afstanden van 1 en 2 kilometer af te leggen. Meer informatie over het evenement, inschrijfmogelijkheden en manieren om te doneren zijn te vinden op www.swimtofightcancervenlo.nl.

Niks verbindt ons sterker dan een gedeeld doel. Met Swim To Fight Cancer Venlo brengen we die verbondenheid tot leven, duikend in het water en de uitdagingen van kanker. Laten we samen hoop brengen en vechten voor een wereld zonder deze ziekte.” – Bob Canters, Organisator

Samen verenigen we ons op 24 augustus in de strijd tegen kanker. Love life. Fight cancer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen