112

Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

Foto: Stockfoto/ Pixabay.

Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

Twee vrouwen uit Blerick en Tegelen zijn bij de ramp gewond geraakt. Ze zijn deel van een vriendengroep uit Baarlo. De vrouw uit Blerick liep lichte verwondingen op, de vrouw uit Tegelen ligt nog in het ziekenhuis. De hele vriendengroep raakte gewond toen het glazen dakterras van de Medusa Beach Club instortte.

De burgemeester van de hoofdstad Palma de Mallorca zei eerder dat er nog acht mensen in het ziekenhuis liggen, en dat niemand in levensgevaar is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken weet niet hoeveel mensen er in het ziekenhuis liggen, en verleent consulaire bijstand.

Door het ongeluk kwamen zeker vier mensen om het leven. Het gaat volgens de lokale autoriteiten om een vrouw van 23 uit Spanje, een 44-jarige man uit Senegal en twee Duitse vrouwen van 20 en 30 jaar.

Het pand van twee verdiepingen in Palma de Mallorca stortte donderdagavond in. De oorzaak wordt onderzocht.

De brandweer zei dat het gebouw “een oude structuur” heeft en dat het terras het gewicht mogelijk niet heeft kunnen dragen. In het pand was het op het moment van het ongeluk erg druk. In de kelder, waar een bar zit, werden volgens de brandweer de meeste mensen gevonden.

Bron ANP/nieuws.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen