Trends voor leidinggevenden: Impressie van de Dutch Design Week Eindhoven

Het toppunt van transparantie ;)
Het toppunt van transparantie ;)
Foto: © José Lenders.

Blog door José Lenders – Op de Dutch Design Week in Eindhoven was veel te zien. Thema’s als duurzaamheid, digitalisering, techniek en VR kregen volop aandacht. Wat daarnaast opviel was de roep naar geluk. En dan dit keer niet het geluk dat op social media gepusht wordt door alle happy foto’s van terrasbezoekjes en selfies op interessante activiteiten, maar geluk door écht contact, door transparantie en een gevoel van veiligheid.

Wat mij raakte is een VR bril waarin je als kind in jouw slaapkamer een grote knuffelbeer kan creëren die je echt kan voelen, waar je lekker tegenaan kan kroelen. En datzelfde voor bejaarden die geaaid worden door machines die daar zachte stofjes en natuurlijke geuren voor inzetten. Op weg naar volwassenheid en als man of vrouw worden we geacht dit fysiek verlangen zelf te kunnen organiseren. En anders kun je een knuffelstoel kopen, net echt.

Mensen willen weer fysiek contact, gezelligheid, even een schouderklopje maar dan wel een die gemeend is. Van leidinggevenden wordt steeds meer verwacht dat ze waarachtig zijn, kwetsbaar durven zijn, transparant in hun intenties én kunnen beantwoorden aan de behoefte aan geluk en waardering van anderen.
Ga er maar aan staan….

José Lenders
Tel.: 077 3510989 / 06 26092427
www.joselenders.nl
www.vanwerkstressnaarpassie.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen