Limburg heeft vanaf heden eigen rood-geel-groene hagelslag

Foto: © Persfoto - hagelslag.

LIMBURG – 4 OKTOBER 2022 In veel landen kijken mensen verbaasd naar de Nederlandse gewoonte om chocola op brood te strooien. Maar welke Limburger is er niet groot mee geworden? De tweeling Olaf & Marise – zelf ook fervent liefhebbers van chocoladehagel – kwamen op het idee om hagel te ontwikkelen in de kleuren van het Limburgse Carnaval: rood, geel & groen, Limburgse Hagel. Deze heerlijke crispy chocolade bolletjes zijn gemaakt van witte chocolade in de kleuren rood, geel, groen en zijn de perfecte topping voor op de boterham, dessert, taart of een lekker ‘Limburgs gebakje. De doosjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.stadsgenootjes.nl 

Limburgse Hagelslag voor iedere Limburger!
Inmiddels alweer anderhalf jaar geleden lanceerden Marise & Olaf samen met het Sint Jans Gasthuis in Weert de Limburgse Landgenootjes, geboortemuisjes in de kleuren carnavalskleuren van Limburg. Vanaf dag één zijn de geboortemuisjes een groot succes. Mening geboorte van een nieuw Limburgertje wordt sindsdien gevierd met Limburgse Landgenootjes. Maar ook tijdens het carnavalsontbijt zijn de muisjes niet meer weg te denken. 

“Geboortemuisjes vindt iedereen lekker, maar er moet een aanleiding voor zijn om ze te eten. Ze liggen dan ook niet bij iedere Limburger in het keukenkastje. Daar willen we met de Limburgse  Hageslag verandering in brengen. De hagel is lekker op een witte boterham, maar ook in je toetje of op een zelfgebakken taart. Daarmee bereiken we nog een grotere groep Limburgers, zegt Olaf”.

De Limburgse hagelslag is vanaf vandaag verkrijgbaar op www.stadsgenootjes.nl 

Oer-Nederlandse traditie
Het gerucht gaat dat een vijfjarige jongen in 1935 een aantal brieven naar de chocoladefabriek van Venz had gestuurd met de vraag of zij boordbeleg van chocolade konden maken. Venz was enthousiast en bracht in 1936 voor het eerst chocoladekorrels op de markt, genaamd chocoladehagel. Het is daarmee inmiddels een oer-Nederlandse traditie. 87 jaar later is de hagelslag in vele soorten en maten verkrijgbaar, maar ontbrak er nog een Limburgse variant in de carnavalskleuren.

Reacties

Cookieinstellingen