Toonaangevende Europese designprijs voor huisstijl museum van Bommel van Dam

Foto: © Luidspreker.

Op zaterdag 18 juni viel de vernieuwde huisstijl van museum van Bommel van Dam in de prijzen tijdens het European Design Festival in de Estlandse hoofdstad Tallinn. De huisstijl, ontworpen door het Venlose ontwerpbureau Luidspreker, won in de categorie ‘Printed Identity Applications’. De European Design Awards zijn één van de meest prestigieuze designprijzen van Europa.         

Design met een knipoog naar vroeger
Het museum opende in september 2021 zijn deuren op een nieuwe locatie: het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo. Bij de ingebruikname van de nieuwe locatie werd een nieuwe huisstijl gepresenteerd, ontworpen door ontwerpbureau Luidspreker uit Venlo. Museumdirecteur Paulo Martina over de winnende huisstijl: “Samen met Luidspreker zijn we erin geslaagd een sterk beeldmerk neer te zetten dat samenvat waar museum van Bommel van Dam voor staat en het gebouw voor stond: een centrum van communicatie en ontmoeting. De huisstijl is op van alles toe te passen, prikkelend, herkenbaar en uitgesproken. Een statement dat een verbeelding is van een museum voor moderne en hedendaagse kunst & design.” Over het winnende ontwerp zegt Twan Beurskens, mede-eigenaar van Luidspreker: “Het Venlose postkantoor zit vol geschiedenis, de geschiedenis van ons vak: communicatie. In de nieuwe huisstijl voor het museum hebben we als Luidspreker deze geschiedenis verbonden met het nu. Het acroniem VBVD vermengden we met de iconische kartelrand van een postzegel. In samenwerking met het museum zijn we erin geslaagd een uitgesproken, moderne en herkenbare stijl neer te zetten.” 

Over de European Design Awards
De European Design Awards werden in 2007 voor het eerst uitgereikt, met als doel de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. De prijzen zijn een initiatief van toonaangevende Europese designmedia en -instanties, waaronder de BNO, Dd Magazine en Dd Yearbook. De organisatie van de European Design Awards streeft na dat Europese ontwerpers elkaar ontmoeten, hun werk onderling vergelijken, elkaar inspireren en een netwerk opbouwen.

Reacties

Cookieinstellingen