Maak komend weekend kennis met het volledig vernieuwde Océ Museum

Foto: © Stefan Koopman, Het Joodse Bruidje Océ​ ​Museum.

In het weekend van 21 en 22 mei opent het volledig gerenoveerde Océ Museum in Venlo weer haar deuren. Naast de iconische kopieerapparaten word je verrast door een explosie aan kleurrijke verhalen die de hele geschiedenis van het roemrijke Océ vertellen.

Bezoekers zijn tussen 13.00- 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de tentoonstelling ‘Beleef de 7 verhalen van Océ’. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

Océ Museum
Het Océ Museum is 40 jaar geleden door oudgedienden van Océ opgericht. Het speelt een belangrijke rol bij het bewaken en presenteren van het erfgoed van het 145 jaar oude bedrijf. Momenteel werken er 45, voornamelijk, vrijwilligers en beschikt het Océ Museum over een groot archief waarin de historie van het bedrijf is vastgelegd. Hierdoor worden de ontwikkeling van de producten en toenmalige organisatie in een groter perspectief geplaatst. Je ziet niet alleen de apparatuur, maar ook de ontwikkeling van de techniek en de groei van het bedrijf in het licht van de
veranderende wereld.

7 thematische verhalen Het verrassende verhaal achter het ‘Joodse Bruidje’
In zeven thematische verhalen worden de bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Van boterkleursel tot kopiëren en uiteindelijk het printen van de wereld. Naast informatiebeschrijvingen bij uiteenlopende apparaten, zelfs enkele historische exemplaren van oprichter Lodewijk van der Grinten, biedt het museum een nagebouwde apotheek en een honderdjarig blauwdruk lichtraam. Na een duik in de historie maak je ook kennis met meer recente technische innovaties. Bekijk bijvoorbeeld een 2.5D wandprint in hoge en lage resolutie van het beroemde schilderij het ‘Joodse
Bruidje’. Er gaat een verrassende wereld schuil achter het hightechbedrijf dat Océ geworden is. Hoe zijn innovaties tot stand gekomen? Welke ontwikkelingen lagen eraan ten grondslag? Was er een wetenschapper met een geniaal inzicht? Welke relatie had het bedrijf met de regio? Met al die verhalen maakt het Océ Museum het hightech verhaal echt interessant.

Van Océ naar Canon Production Printing
Het bedrijf Océ groeide in anderhalve eeuw uit van een ‘startup in boterkleursel’ tot een wereldleider in hightech printsystemen. Op het hoogtepunt is het Nederlandse Océ actief in mee dan tachtig landen en werken er wereldwijd ruim 20.000 mensen. In november 2009 doet het Japanse Canon een overnamebod op Océ en opereert het bedrijf vanaf 2020 onder de naam Canon Production Printing. Het hoofdkantoor van Canon Production Printing is gevestigd in Venlo.

Praktische informatie
Zelf ervaren hoe het kleine ambachtelijke boterkleursel bedrijf van Lodewijk van der Grinten uit 1877 het geschopt heeft tot de hightech multinational? Kom naar het openingsweekend op 21 en 22 mei of plan je bezoek op www.ocemuseum.nl.

Ter plaatse is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar. Het adres is St.Urbanusweg 17 (poort 35). \

Reacties

Cookieinstellingen