Limburg: Meeste kans op autoschade in Roermond; Venlo op plek drie!

Foto: © Pixabay.

In Limburg hebben automobilisten het grootste risico op schade in de gemeente Roermond, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier zo’n 40% groter dan elders in Nederland. Ook Valkenburg en Venlo kunnen autobezitters beter mijden. Venlo staat met 19,6 % op een derde plaats. 

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Roermond, Valkenburg en Venlo minst veilige gemeenten

Naast Roermond blijkt ook Valkenburg aan de Geul relatief onveilig voor automobilisten. De kans op schade is hier 32,4% hoger dan landelijk gemiddeld. De Limburgse top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Roermond (+38,8%)
  2. Valkenburg aan de Geul (+32,4%)
  3. Venlo (+19,6%)
  4. Heerlen (+19,4%)
  5. Horst aan de Maas (+19,4%)

De gemeente Simpelveld komt juist als de veiligste Limburg gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. De kans op autoschade is hier juist 44,7% lager dan elders in Nederland. Ook in Nederweert (-40,4%) en Eijsden-Margraten (-35,5%) lopen automobilisten veel minder risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen