Voorwaarden Starterslening in de gemeente Venlo verruimd!

Foto: © Ikwileenstartershypotheek.nl

Dagelijks hoor je berichten over de stijgende huizenprijzen, oplopende huurprijzen, starters die maar niet aan bod komen voor een huis. De deuren moeten juist open voor starters!

Gemeente Venlo biedt daarom al sinds 2007 startersleningen aan. Kun je bij de bank te weinig lenen om een passend huis te kopen, dan kan de Starterslening het verschil tussen de prijs van je eerste huis en je maximale hypotheek bij de bank overbruggen. Op 24 november 2021 zijn de voorwaarden van deze Starterslening verruimd, waardoor de positie voor de starter op de woningmarkt in Venlo sterk verbetert.

Wat is gewijzigd?

  • De maximale koopsom van het huis om in aanmerking te komen voor de Starterslening is verhoogd van € 230.000 naar € 245.000
  • Het maximale leenbedrag van de Starterslening is verhoogd van € 30.000 naar € 49.000
  • De maximale leeftijd voor de aanvrager is verhoogd van 35 naar 40 jaar

ikwileenstartershypotheek.nl begeleidt de aanvraag van een Starterslening en maakt starters op heldere wijze wegwijs in het onoverzichtelijke labyrint van financieel advies, makelaardij, woonverzekeringen, notariaat en alle belangrijke randzaken die betrekking hebben op het kopen van je eerste huis. Alles om voor de starter het kopen van het eerste huis makkelijk, betaalbaar en interessant te maken.

Benieuwd of de Starterslening iets voor jou is of wil je meer weten over andere koopstimulerende regelingen zoals de verruimde schenkingsvrijstelling en het meetekenen (‘garant’ staan) door ouders? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: https://www.ikwileenstartershypotheek.nl/contact.

Reacties

Cookieinstellingen