2e editie IJver Bierfestival Venlo kan doorgaan

Foto: ©IJver Bierfestival Venlo.

In het aankomend weekend van zaterdag 6 en zondag 7 november vindt de 2e editie plaats van het IJver Bierfestival in en rondom Domani in het centrum van Venlo.

Het was de afgelopen dagen erg spannend voor de organisatie of de 2e editie van het bierfestival door zou kunnen gaan. Na de corona persconferentie van dinsdagavond is er dan eindelijk duidelijkheid. Het tweedaags evenement met circa 1.000 bezoekers kan na 1,5 jaar vertraging en drie keer verplaatst te zijn geworden in de vorm van een herfsteditie alsnog doorgaan.

Decor is het historische Dominicanenplein buiten, overdekt en verwarmd, en de voormalige kapel Domani binnen. Bezoekers op het festivalterrein kunnen met een proefglas kennis maken met liefst 75 speciaalbieren van 12 brouwers, afkomstig uit Nederland, België en Duitsland. Er is een foodcorner en (live) muziek maakt de sfeer compleet. Louis Klaassens van café de Klep verzorgt beide dagen een lezing over de rijke geschiedenis van Venlo wat betreft speciaalbier.

Bezoekers krijgen toegang op vertoon van het corona toegangsbewijs. De kaarten voor zaterdag zijn volledig uitverkocht, de zondag is bijna uitverkocht. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via de website www.ijverbierfestival.nl.

Reacties