Creatief ondernemerschap leidt tot duo store

Foto: Rogér van Esch (links) en Rob Weijers (rechts) voor hun nieuwe duo store in hartje Blerick.

Sinds kort runnen de Blerickse ondernemers Rogér van Esch (Buroplus) en Rob Weijers (Fotografie) hun bedrijf in een duo store aan de Dautzenbergstraat 79 in Blerick. De ondernemers smeedden hun plannen in een periode dat velen het vanwege de Coronacrisis zwaar hadden. Creativiteit, oplossingsgerichtheid en een soortgelijk streven brachten de ondernemers samen.

Buroplus is een bedrijf voor interieurontwerp en kantoorinrichting, Rob Weijers Fotografie richt zich momenteel met name op bruidsfotografie, familiefotografie en personal branding. Geen voor de hand liggende combinatie om beide bedrijven onder één dak verder uit te bouwen. Toch weerhield het de eigenaren niet om een volgende stap te zetten in hun ondernemerscarrière en hun droom na te jagen.

Ondanks dat Corona een flinke wissel trok op de werkzaamheden van beide bedrijven bood het ook nieuwe kansen. Voor Buroplus verschoof de vraag van kantoorinrichting voor bedrijven deels naar thuiswerkplekken voor particulieren. Rogér van Esch: “Ik zette een webshop op maar kreeg steeds vaker de vraag of mensen de bureaustoelen ook konden uitproberen of de kleur van het bureaublad ook in het echt konden bekijken”. Rob Weijers Fotografie had vanwege diverse gecancelde bruiloften opeens tijd om op zoek te gaan naar een eigen fotostudio en workshopruimte, een langgekoesterde wens.

De ondernemers, die elkaar kenden als achterburen, werden getriggerd door een leegstaand bedrijfspand in hartje Blerick. Te groot om de eerste stap te zetten naar een fysieke conceptstore voor interieurontwerp, realisatie & kantoormeubilair en een eigen fotostudio, maar perfect om de sprong samen te wagen. Aan de buiten- én binnenkant is het duidelijk dat het om twee bedrijven gaat. Toch spreken de ondernemers liever van een duo store. “In tijden dat zaken anders lopen dan je had verwacht wordt je ondernemerschap pas echt op de proef gesteld. Dan ga je kijken wat wél mogelijk is, waar kansen liggen en hoe je dit gaat realiseren. Deze bijzondere samenwerking hoort daar ook bij”, aldus Weijers.

Een bezoekje brengen aan de conceptstore voor interieurontwerp, realisatie en kantoormeubilair of fotostudio, kan op afspraak. Adres: Dautzenbergstraat 79 in Blerick. Meer informatie op www.buroplus.nl en www.robweijersfotografie.nl.

Reacties