Winkels willen woensdag 3 maart open

Foto: © Pixabay.

De winkels in  gemeente Venlo willen woensdag 3 maart weer open. Namens de winkeliers hebben Sjoerd van Heijster van BIZ Centrum Blerick, Werner Schins van Biz Tegelen en Marcel Tabbers van Venlo Partners, samen met 72 andere steden en dorpen in Nederland, een brandbrief naar alle politieke partijen gestuurd. Ook worden burgemeesters verzocht de actie te ondersteunen.

De actie is landelijk gecoördineerd door Inretail, belangenbehartiger van winkeliers. De initiatiefnemers willen zo snel mogelijk terug naar de situatie van vóór 15 december toen de lockdown inging. “De huidige mogelijkheden om te kunnen ondernemen zijn volstrekt onvoldoende. Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn,” schrijft algemeen directeur Jan Meerman namens de winkeliers.

Veilig en gastvrij openen
“Openen doen we met dezelfde voorzorgsmaatregelen die gelden in essentiële winkels als voorafgaand aan de lockdown die geldt sinds 15 december. Hiervoor hebben wij en gebruikten we al de richtlijn ‘Verantwoord winkelen’ die geldt in de winkel en de richtlijn ‘Winkelen en de openbare ruimte’ voor het winkelgebied. De belangrijkste maatregelen in de winkel  zullen blijven”

Lees hier de brandbrief (pdf).

Reacties