GROW 21: “Een prachtig platform waar alles samenkomt”

Foto: ‘De winnende studenten van de eerste editie van GROW. Hun innovatieve concept-ideeën maakten de meeste indruk op de jury en op het aanwezige publiek’.

Ook in 2021 staat het innovatieve event GROW op de agenda. Op 10 juni 2021 zullen Limburgse agrofood gerelateerde studenten, zowel (voor zover mogelijk in verband met Covid-19) op de Brightlands Campus Greenport Venlo als in een online omgeving, het bedrijfsleven wederom verrassen met fantastische, innovatieve agrofood concept-ideeën. De nieuwe talenten laten zich op deze wijze van hun beste kant zien aan hun potentiële werkgevers van morgen.

Nieuw talent bepaalt mede de toekomst van de bedrijven in de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten in contact komen met en hun kijk op die toekomst presenteren aan het bedrijfsleven. Mede hierdoor krijgen deze potentiële werknemers de kans zich door te ontwikkelen in de praktijk en kan de arbeidsmarkt optimaal gebruik maken van de frisse blik van jonge aanwas.

De provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse kennisinstellingen, zijnde: HAS Hogeschool, CITAVERDE College, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Venlo, Universiteit Maastricht en de Hoge Hotelschool Maastricht hebben, na twee eerdere succesvolle GROW-edities, besloten hun samenwerking op dit event middels het ondertekenen van een convenant te herbevestigen.
“We hebben er geen seconde over hoeven na te denken”, aldus LLTB-bestuurslid Susanne Görtz. GROW biedt onze agrarische achterban een fantastische mogelijkheid om fysiek en online kennis te maken én eventueel zelfs te matchen met talenten die bewust de keuze hebben gemaakt om een toekomst voor zichzelf uit te stippelen in de agrofoodsector.”

“Het mooie van GROW is de enorme diversiteit aan projecten die getoond wordt door de deelnemende kennisinstellingen. Hierin beantwoorden zij – vanuit diverse disciplines – een grote variëteit aan vraagstukken vanuit de agrofoodsector. De zichtbaarheid die studenten en de door hen ontwikkelde producten en diensten hier krijgen is van groot belang, alsook de connectie die hier gemaakt kan worden met ondernemers uit de regio. We gaan tijdens GROW 2021 bezoekers weer verrassen en inspireren”, stellen de betrokken kennisinstellingen.
“Op de Brightlands Campus komen ondernemers en studenten elkaar het hele jaar door tegen, maar tijdens GROW komen alle instellingen in één keer samen. Dit maakt het evenement zo aantrekkelijk voor het bedrijfsleven, dat altijd op zoek is naar talent”, vertelt Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo.

“Het is mooi dat een event als GROW talenten op het gebied van agrofood in de schijnwerpers zet”, aldus gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg. “In Limburg werken we hard aan de verwezenlijking van bedrijvigheid betreffende agrofood. Onderwijs en bedrijfsleven spelen hier goed op in. Samen met onze partners kunnen we, door innovatief te werk te gaan, grote stappen zetten. De Limburgse agrofoodketen is sterk, het zou mooi zijn als getalenteerde studenten daarbinnen hun plek weten te vinden.”

Reacties